Forhandlertips til, hvordan du vælger den rigtige bilmodel

7. februar 2024

Forhandlertips til, hvordan du vælger den rigtige bilmodel

Hvad skal man overveje, når man ser på bilmodel?
Start altid med dine behov som bilejer. Hvordan er din familiesituation? Er du single, eller er I et par i pensionsalderen eller måske en børnefamilie? Hvor mange i familien skal bruge bilen og til hvad? Vi gennemgår altid omhyggeligt behovet med køberen. Vi ønsker, at du som kunde skal være tilfreds i lang tid. Derfor skal du købe den rigtige bil.

Mange som køber bil i dag, vil have noget billigt, men det matcher måske ikke altid deres behov. Så er det vores opgave at forklare, hvad der kunne blive en akilleshæl ved den model. Hvis man køber for billigt, er bilen ofte for lille til behovet. Og så er man ikke tilfreds med bilen og skal skifte for tidligt, hvilket betyder, at man mister penge på sit køb.

Hvilke kriterier er vigtigst, uanset hvor stor min tegnebog er?
Pladsen er det vigtigste. Hvor meget af den du har brug for, afhænger af dig som kunde. Er I en børnefamilie eller et ældre par? Bagagerumspladsen er vigtig, men mange har en tendens til at lægge for meget vægt på denne funktion. Men har du brug for en stor bil til muligvis at transportere en vaskemaskine hvert tiende år?

Vi ønsker, at kunden skal have en bil der matcher kundens behov helt perfekt. Nogle kunder synes, at udseendet er det vigtigste. For andre er funktionerne vigtige. Hvis du er en ældre person, er det en god idé at købe en bil med en høj sædehøjde, så du nemt kan komme ind og ud af bilen.

Det er en temmelig kompleks behovsanalyse, der skal foretages.

Er det en god idé at starte med et bestemt budget, du er villig til at bruge på en bil?
Vi spørger normalt: Hvad har du tænkt dig, bilen skal koste? De fleste har godt styr på det og har allerede søgt efter informationer på nettet. Så har man noget at gå ud fra. Det vigtigste er ikke at se på for mange forskellige biler, for så bliver det umuligt at beslutte sig. Senere kan man naturligvis altid tilføje tilbehør.

De fleste har undervurderet prisen på en ny bil. Da Honda fremstiller kvalitetsprodukter, kan bilen holde i mange år. Når du så udskifter den efter en årrække, kan det være noget af en overraskelse. Bilerne er i dag dyrere end for seks eller syv år siden på grund af inflation, komponentmangel, højere fragtomkostninger og det faktum, at biler med hybridteknologi og elbiler er dyrere at fremstille end en traditionel bil med forbrændingsmotor. Men en Honda er billig at eje over tid.

Hvad kan du som forhandler hjælpe med?
At stille spørgsmål. Det vigtigste spørgsmål er, hvordan man bruger bilen igennem et år. Bruges den mest til at pendle til og fra arbejdet og til korte ture for at hente og aflevere børnene, shoppe osv.? Vær fornuftig. Køb ikke en bil til enkeltstående begivenheder såsom en ferietur hvert andet år, men til det du bruger bilen til 90 procent af året. Det er det mest økonomiske.

For eksempel tror mange, at de skal have firehjulstræk, når de faktisk kun bruger det 1-2 dage om året. Nogle har absolut brug for det. Det vigtigste er i så fald en høj bil med god frihøjde, så du kan komme igennem snedriver osv. En moderne tohjulstrukken bil med gode vinterhjul er i mange tilfælde tilstrækkelig takket være bilens moderne hjælpesystemer.

Hvad skal man have gjort, før man kommer til forhandleren?
Du skal have gjort dig tanker om, hvad du kører i i dag, og hvad du savner. Du bør have beregnet værdien af din eksisterende bil, hvis du overvejer en byttehandel.

Hvis man kigger for meget på nettet, kan det skade mere end gavne. Der anvendes mange forkortelser og begreber på nettet, som kan forvirre. Honda har færdige modelniveauer, der har et godt udstyrsniveau lige fra starten, hvilket også gælder for vores indstigningsmodeller. Tænk over, hvad du savner i din nuværende bil.

Hvordan ser brugtvognsmarkedet ud for Honda?
Honda klarer sig meget godt. Når man finansierer biler med restværdien, beregner man normalt denne ud fra en fast sats på ca. 50 procent af værdien efter tre år, dvs. halvdelen af værdien, men for Honda er den reelle restværdi op til 70 procent. Dette er takket være kvaliteten og driftsikkerheden. Man får derfor en god pris for den gamle bil sammenlignet med mange andre mærker.

Nærmeste forhandler