Honda, GM og Cruise skaber førerløs taxatjeneste

5. december 2023

Tid er en begrænsning for de fleste af os. Honda ønsker at gøre det muligt for folk at bruge deres tid mere effektivt til mere meningsfulde ting. Dette gøres ved at udvikle forskellige mobilitetsprodukter og -tjenester. Cruise Origin er et klart eksempel på dette. Køretøjet har intet rat og førersæde, men har et stort rum, hvor seks personer kan sidde over for hinanden, tre på hver side. Indretningen er helt privat, og her kan f.eks. en familie være sammen, eller forretningsmænd/-kvinder kan holde møde på vej til og fra forskellige steder – og uden at nogen ombord skal bekymre sig om at holde om rattet eller finde vej.

Bestilles via app
Cruise Origin er udviklet i et samarbejde mellem Honda, General Motors (GM) og Cruise og er specialbygget til at blive brugt som førerløs taxa. Tjenesten vil blive tilbudt via et fællesejet selskab, der forhåbentlig kan etableres i løbet af første halvdel af 2024. Kunderne kan samles op et bestemt sted og køres til en forudbestemt destination – og bilen kører selv. Tjenesten administreres via en app på kundens smartphone, både bestilling af bil og betaling.

Den førerløse transporttjeneste er planlagt til at blive lanceret i det centrale Tokyo i begyndelsen af 2026. Dusinvis af køretøjer vil til den tid være tilgængelige. Derefter udvides til en flåde på 500 Cruise Origins. De tre virksomheder planlægger at udvide og opskalere tjenesten til områder uden for det centrale Tokyo. Det forventes, at der bliver mangel på taxa- og buschauffører i Japan, og dette er en måde at afhjælpe den slags samfundsproblemer på.

Cruise Origin blev først vist frem i Japan på Hondas stand ved Japan Mobility Show 2023.