Honda CEO Ito annoncerer ny Civic Type R og en ny mindre SUV model

21. september 2012

Ny Civic Type R til Europa 2015. Ny mindre SUV model. 3 nye hybrid teknologier. Honda vil lancer en helt ny brændselscelle elbil i Japan, USA og Europa i 2015. Honda forventer som verdens største motorproducent at booste deres salg til 39 millioner produkter i 2017.

"I 2010 løftede jeg sløret for Honda’s retning for de næste 10 år, at tilbyde gode produkter til vores kunder med hastig udvikling, attraktiv prissætning og lav CO2 udledning. Siden har vi arbejdet hårdt for at udvikle og levere Honda’s unikke teknologier, ideer og med en dedikeret ingeniørvinkel for øje, når vi skaber attraktive produkter til glæde for vores kunder.

2011 var et år med fokus på at genoprette produktionen efter det voldsomme japanske jordskælv og oversvømmelserne i Thailand. Samtidig har vi skulle håndtere den styrkede Yen som også har medført store udfordringer. Takket være vores leverandører og alle ansatte er Honda nu efter en hurtig reetablering klar til at tage kampen op med fornyet styrke".

Siden stiftelsen har Honda været en virksomhed der leverer produkter i en bred vifte, der alle sammen har mobilitet som omdrejningspunkt. I forrige regnskabsår leverede vi produkter til over 23,9 millioner kunder rundt om i verden. (15 millioner motorcykler, 5,8 millioner Power Products og 3,1 millioner biler)

I regnskabsåret 2017 har vi forventninger om at opnå en samlet produktion på 39 millioner produkter fordelt over netop motorcykler, Power Products og biler.

Honda vil booste salget i Japan, USA og Europa fra de nuværende 2,06 millioner biler til mere end 3 millioner biler i 2017. For det verdensomspændende salg har Honda et mål om mere end 6 millioner biler i 2017.

Ny Civic Type R til Europa i 2015

Hårrejsende, sportsprægede produkter er en del af Honda’s DNA. Udover naturligvis den nye NSX kan Honda nu bekræfte udviklingen af en helt nye Civic Type R til det europæiske marked. Den nye Type R vil sætte nye standarder med anvendelse af teknologier som udvikles via Honda’s deltagelse i World Touring Car Championship (WTCC). Med den nye Civic Type R vil Honda have et mål om at denne bil bliver den hurtigste forhjulstrukne bil på Nürburgringen ved sin introduktion i 2015.

Ny mindre SUV model

Honda vil udvide og forstærke sit modelprogram i Europa, med lancering af en helt ny mindre SUV model. Baseret på platformen af den næste generation Jazz. Den nye mindre SUV model vil konkurrere i det voksende segment for mindre SUV’er.

3 nye hybrid teknologier

Honda er overbevist om at hybridteknologi vil spille en væsentlig rolle i kampen om CO2 reduktion. Honda vil bygge videre på deres eksisterende hybrid ekspertise ved at introducere 3 nye hybrid systemer.

Honda vil fortsat udvikle det lette og kompakte 1-motor hybrid system, med det mål at opnå den bedste brændstoføkonomi blandt alle hybridbiler i de klasser hvor vi konkurrerer. Forbedringer i elmotorydelse og batteri kapacitet, samt en nyudviklet gearkasse, vil bidrage til at udvide rækkeviden for den eldrevne del af drivlinien.

Honda vil også udvikle et hybrid system med mere power, dette bliver et 2-motor system til mellemstørrelse biler.

Sidst men ikke mindst et høj effektivt 3-motor hybrid system. NSX’en vil blive udstyret med dette Super Hybrid SH-AWD system (Super Handling All Wheel Drive) med fokus på høj effekt og eminente køreegenskaber.

Honda mener at denne pallette at hybridteknologier vil levere distinkte køreegnskaber og lavt brændstofforbrug.

Ny brændselscelle elbil

Honda’s R & D af delingen har arbejdet på den næste generation brændselscelle elbil, dvs. en efterfølger til den roste FCX Clarity. Den nye brændselscelle elbil vil blive lanceret både i Japan, USA men også i Europa fra 2015. Honda vil med den nye brændselscelle elbil demonstrere en yderligere udviklingen i den avancerede teknologi men samtidig en væsentlig reduktion i omkostningerne forbundet med brændselscelle biler.