Honda Civic Hybrid får fem stjerner i Euro NCAP

8. december 2022

Honda Civic Hybrid får fem stjerner i Euro NCAP

Den nye Honda Civic Hybrid er blevet tildelt topkarakteren med fem stjerner i de seneste Euro NCAP-sikkerhedstests.

Fem stjerner er den højeste vurdering, en bilmodel kan få fra Euro NCAP, som er en organisation, der udfører sikkerhedstest af nye biler på det europæiske marked. Stjernerne afspejler, hvor godt bilen klarer sig i testene, men også det sikkerhedsudstyr, der findes på den testede model. Og fem stjerner er, hvad den nye Honda Civic Hybrid hentede hjem. De fem stjerner betyder, at bilen som helhed har fremragende kollisionsbeskyttelse og er veludstyret med omfattende teknologi til at undgå kollisioner. 

Nye ekkolods sonar sensorer og vidvinkelkamera
Den ellevte generation af Civic har mange forbedrede teknologier til at beskytte både passagerer og fodgængere. For det første er der den komplette sikkerhedspakke Honda SENSING, som omfatter både passive sikkerhedsfunktioner og aktive førerassistentfunktioner. Pakken er blevet forbedret med sensorer, der bruger lydbølger til at detektere ikke-metalliske genstande såsom glas og vægge mere effektivt og med meget større nøjagtighed end den tidligere anvendte millimeterbølgeradar. En anden nyhed er et frontkamera med vidvinkel (100 grader), der forbedrer bilens evne til at identificere vejlinjer, veje, motorcykler og cyklister. For det andet er bilens chassis og karrosseri blevet forstærket, så kollisionsbeskyttelsen forfra, bagfra og fra siden er væsentligt forbedret. Ekstra stive bjælker i fordøre og baghjulskasser forbedrer bilens påvirkning ved sidekollisioner. Disse bjælker er kombineret med en afstivning, der løber i hele bilens bredde. Dette gør det lettere at begrænse deformationen ved frontal eller delvis frontalkollision

Knæ airbags
For det tredje har Honda Civic Hybrid ikke mindre end elleve airbags som standard, inklusive en centermonteret frontairbag, der forhindrer kollision mellem føreren og forsædepassageren ved en sidekollision. Forsædepassagererne er også beskyttet af knæairbags for at reducere skader ved frontalkollisioner. Honda Civic har tilstrækkelig beskyttelse til både voksne og børn. Bilen scorede godt i kategorien børnepassagerbeskyttelse takket være de indbyggede Isofix-ankerpunkter, der opfylder den seneste europæiske i-Size-standard. Det er ikke kun de rejsende i bilen, der er beskyttet, men også andre trafikanter og fodgængere. Nydesignede beskyttelsesplader i den forreste kofanger absorberer stødenergien, hvilket reducerer risikoen for brækkede knogler og skader på knæbåndet for fodgængere i tilfælde af en kollision. Alt i alt betyder det, at Honda Civic er en af de sikreste biler i sin klasse, helt i tråd med Hondas forpligtelse til at nå målet om nul dødsulykker med Honda-produkter inden 2050.

Mere om den nye Civic