Honda e Prototype havde præmierevisning i Genève

Honda viste prototypen af den nye elbil på bilmessen i Genève.

27. maj 2019

Hondas kommende elbil er en rigtig godte. Motor journalister peger på bilen som et af højdepunkterne på Genève messen der blev afholdt tilbage i marts. Det er primært designet, der vækker opsigt, en genial kombination af retro design med håndgribelig inspiration fra den første Honda Civic generation fra 1972 og futuristisk enkelhed, der er synlig både udefra og inde.

Det udvendige design er præget af en ren, tydelig form med klare konturer. De fastholdte linjer forstærkes af de forsænkede dørhåndtag, der foldes ud, når de skal bruges, og kompakte kameraer, der erstatter traditionelle sidespejle. De afrundede kofangere og også runde forlygter giver bilen et næsten menneskeligt udseende. Opladningsforbindelsen er placeret centralt på kølerhjelmen,  med LED-belysning under et sort glaslåg som en design feature.

Honda e Prototype er designet til at passe perfekt til bykørsel. Med sin eldrift slipper den nul udstødningsgasser ud, dens design trækker opmærksomheden, hvor den er vist. Dens kompakte størrelse gør det til en leg at parkere.

Den store akselafstand og sporvidden giver gode køreegenskaber og en rummelig kabine. Platformen er udviklet specielt til elektrisk drift. Som mange andre elbiler har Honda e baghjulstræk. Rækkevidden er minimum 200 km, og en hurtig opladningsfunktion tillader, at batteriet oplades til 80 procent på bare 30 minutter. Undersøgelser viser, at den gennemsnitlige distance, vi kører med en personbil, faktisk kun er 30 km, så Honda e er derfor perfekt til hverdagspendling.

Interiøret er moderne og minimalistisk. Her er blot hvad der virkelig er nødvendigt. Stilen minder om en indbydende lounge snarere end et traditionelt kabine. Stoffet er af slidstærkt sofastof med 60'er følelse. Instrumentbordet domineres af den vandrette skærm med en række intelligente funktioner. For eksempel vises her udsigten bagud, som sidekameraerne leverer til skærmen samt oversigten fra et bakkamera. Trædetaljer i instrumentbrættet og midterkonsollen giver et sofistikeret udseende.

Honda har modtaget 25.000 interessetilkendegivelser for Honda e. På honda.dk finder du mere information om Honda e  hvor du også kan registrere din interesse for mere information.


LINK til interesse