Honda viser spændende koncept på udstilling i Tokyo

16. oktober 2023

Honda viser spændende koncept på udstilling i Tokyo

Honda hjælper mennesker med at bevæge sig – til lands, til vands og i luften. Flere spændende koncepter vil blive præsenteret på Japan Mobility Show 2023, som afholdes i Tokyo.

Hondas bredde er imponerende. Motorcykler, biler, energiprodukter, fly samt teknologi- og konceptmodeller og andre produkter udstilles på Japan Mobility Show 2023, tidligere kendt som Tokyo Motor Show. Fællesnævneren for Hondas forskellige produkter er, hvordan folk skal kunne bevæge sig.

Fremtiden for elbiler og elmotorcykler
Dette er verdenspremieren på koncepterne SUSTAINA og Pocket, konceptmodeller, der viser elbiler og elmotorcykler. Honda foreslår en ny tilgang til bilproduktion, der stræber efter både EGO og ECO og realiserer en verden, hvor folk kan gøre alt for at opfylde deres ønsker uden at bekymre sig om miljøpåvirkning. Modellerne er lavet af akrylharpiks, der bruges igen og igen.

Demonstrationsmodellen af Honda CI-MEV får også verdenspremiere på showet. Det er et lille køretøj med plads til to personer. Køreteknologien er automatiseret, og køretøjet tilbyder personer, der kan have svært ved at bevæge sig, eller hvor offentlig transport ikke er udbygget, til at transportere sig over korte afstande.

Hondas autonome arbejdskøretøj vises for første gang i Japan. Det er et selvkørende platformskøretøj, der kan bruges til mange forskellige applikationer og med forskelligt tilbehør. Formålet med køretøjet er at øge folks evner og muligheder for at transportere stor last og udføre en række opgaver i miljøer, hvor det er vanskeligt at udføre dem.

Få hjælp af en avatar
Honda Avatar Robot gør det muligt for brugeren at overskride grænserne for tid og rum samt udvide folks evner og muligheder. Den er udstyret med en robothånd med flere fingre, udviklet ved hjælp af teknologi, som Honda har akkumuleret i sin forskning inden for robotik, herunder ASIMO og den AI-assisterede fjernbetjening. Folk, der bruger avatarrobotten, kan udføre opgaver og opleve ting på afstand på samme måde, som hvis de var der rent fysisk.

UNI-ONE er en håndfri personlig mobilitetsenhed til siddende. Takket være balanceteknologi, der er udviklet i Hondas robotforskning, og Honda Omni Traction Drive System, bevæger Hondas egen hjulmekanisme sig naturligt i alle retninger. Enheden kan styres ved, at brugeren skifter kropsvægt i siddende stilling på samme måde, som hvis brugeren var til fods. UNI-ONE vil udvide mulighederne for mennesker med mobilitetsudfordringer.

Mere om messen