Hondas nye Civic Type R er flyvende på Nürburgring

Forventningerne har været høje, siden nyheden om Hondas nye Civic Type R kom frem sidste år. Nu kan I se, hvordan det foregik, da racerstjernen Gabriele Tarquini sad bag rattet i testbilen på den traditionsrige Nürburgring i Tyskland.

28. november 2013

Hondas WTCC-kører, Gabriele Tarquini, fortalte for nylig om sit første indtryk af Hondas nye Civic Type R efter at have testkørt den på Nürburgring.

– Bilen er helt fantastisk. Jeg er virkelig imponeret af motorens kraft og omdrejningsmoment, sagde Gabriele Tarquini efter køreturen. Den var meget lig min nuværende racerbil, og man fornemmede virkelig igen Type R-modellens typiske DNA.

Hondas Type R er nærmest blevet en model med kultstatus, og Honda har ikke været sene til at udnytte dens tiltrækningskraft. I løbet af året er der blevet lanceret teasers på hjemmesider, www.myjourneys.com/typer, samt opfordringer til offentligheden om at dele deres billeder af Type R’s tidligere modeller.

Den nye Civic Type R vil blive den første model i Europa med en af de helt nye VTEC turbomotorer fra Hondas Earth Dreams Technology-serie. Den nye bils 2-liters og 4-cylinders turbomotor med direkte indsprøjtning forventes at have en klasseledende ydeevne med sine over 280 hk. Men trods dette overholder bilen EURO-6 kravene.

Her op til 2013’s motormesse i Tokyo er den nye model også blevet testet på Hondas testbane i Togichi af udvalgte internationale motorjournalister. Den færdige produktionsbil lanceres i 2015.

For at se Hondas nye Type R og Gabriele Tarquinis fremfærd på Nüburgring besøg: www.myjourneys.com/typer