Mere spræl med den nye Jazz Advance Sport

26. maj 2023

Mere spræl med den nye Jazz Advance Sport

Jazz-model 2024 er her. Den populære kompakte og praktiske bil kommer i en helt ny modelversion, Advance Sport.

Mere sporty end nogensinde. Det nye udstyrsniveau Advance Sport gør den nye Jazz til noget af en frækkert. Nyt aggressivt design på det blanke sorte kølergitter, aerodynamisk spoiler på bagklappen, forkromet afslutning på udstødningsrøret og lækre detaljer såsom sorte sidespejle og 16" alufælge giver Honda Jazz Advance Sport et cool look. Hvad udseende angår, så kan Advance Sport bestilles i Urban Grey Pearl og Platinum White Pearl, to eksklusive farvevalg til Advance Sport.

Sportspedaler i metal, læderrat med tre eger, betræk i tekstil, ruskind og læder* og udsmykning med blanksort finish på de forreste og bageste kofangere er unikke detaljer på Advance Sport. Rattet med tre eger, der har gule syninger, er udstyret med 2 kontakter der kan styre bremseregenereringen. Advance Sport har også en særlig kombination af sort og grå syntetisk ruskind og førsteklasses glat syntetisk skind med gule syninger, der matcher rattet og dørindtrækket. Ud over køretilstandene Normal og ECON har Advance Sport også en sportstilstand. Andre modelversioner er Elegance og Advance, og Crosstar Advance.

*Syntetisk læder

Sporty og førsteklasses
På ydersiden er Jazz i model 2024 blevet lidt mere sporty, mens bilens interiør har fået en mere tydelig kvalitetsfølelse. De forreste og bageste kofangere har fået et nyt design, og det, der er mest synligt, er det nye solide kølergitter, som er både bredere og højere, hvilket giver Jazz et sporty look. Jazz Crosstar har desuden et bikubegitter, der også er nyt for den almindelige Jazz, men adskiller sig i design fra den almindelige Jazz-model, fordi det er centralt placeret, sølvfarvet og ligner et karosseridæksel.

Motoren og transmissionen er baseret på Hondas hybride e:HEV-teknologi, dvs. en benzinmotor kombineret med en elmotor, hvor batteriet oplades under kørsel uden brug af opladerkabel. Bilen skifter automatisk mellem tre køreprogrammer, elektrisk, hybrid og motor. Nyt er det, at den nye Jazz har fået 10 kW mere effekt, så der i alt er 90 kW, hvilket gør bilen mere lydhør og giver en jævnere og mere raffineret køreoplevelse. Brændstofforbruget og kuldioxidemissionerne forbliver lave, 4,5 l/100 km for Elegance og emissioner på 102 g/km.

Avancerede funktioner som standard
Mange smarte funktioner og stilfulde detaljer er inkluderet på Jazz allerede fra Elegance, som er introduktionsmodellen for den nye Jazz. Det drejer sig bl.a. om, at både rat og gearskifteknop* er læderbeklædt, forsæderne er elopvarmede, og der er bakkameraer og parkeringssensorer. Mange avancerede funktioner indgår således som standard. En anden nyhed er, at Jazz nu fås med anhængertræk, og bilen kan trække 500 kg.

Den nye Jazz har også fleksible Magic Seats, der letter læsning og transport af store genstande. Hele 1.205 liter bagagerum, når bagsæderne er klappet ned, og det er førende i klassen. Hondas avancerede sikkerhedspakke Honda SENSING følger med til alle modelniveauer. Her er hjælpefunktionen til bilkøer blevet opgraderet og fungerer nu fra 0 km/t, hvilket aflaster føreren i krævende trafiksituationer. For- og baglygter er af LED-type, og Hondas infotainmentsystem Honda CONNECT medfølger på alle modelniveauer. På Advance-niveau medfølger Garmin-navigation.

*Gearskifteknop ej i læder på Elegance

Jazz koster fra 289.400 kr. Advance Sport koster fra 312.500 kr.