OTTE TIPS TIL AT HOLDE BRÆNDSTOFFORBRUGET NEDE

I takt med at brændstofpriserne når et nyt rekordniveau øges interessen for biler med lav brændstofemission. Uanset hvilken bilmodel du kører vil du kunne spare adskillige tusindkronesedler ved at ændre din køreteknik og planlægge kørslen bedre. Her er otte smarte råd.

22. december 2017

  1. Kør med fremsynethed. Planlæg kørslen og specielt vognbaneskift for at kunne holde en så jævn hastighed som muligt. Mange stop og opbremsninger giver øget brændstofforbrug. Tag derfor farten af i tide når du når et vejkryds hvor andre biler holder, så kan det være at du slipper for at standse helt op.

  2. Hold tilstrækkelig afstand til bilerne foran. Så slipper du for at foretage pludselige opbremsninger. En jævn hastighed er vigtig hvis du ønsker et lavt brændstofforbrug.

  3. Økogear. Acceleration koster brændstof. Derfor er det vigtigt at du på så kort tid som muligt kommer op i marchhastighed og højt gear. Kør blot en kort strækning i første gear inden du sætter i andet gear. Accelerer kontant i anden og skift derefter til fjerde gear. Hvis du allerede er oppe i fart og kører eksempelvis i tredje kan du evt. skifte direkte fra tredje til femte.

  4. Mindsk vægten ved ikke at køre rundt med unødig bagage i bilen.

  5. Mindsk luftmodstanden. Tag tagrælinger eller tagbokse af bilen når de ikke anvendes. Kør med lukkede ruder. En åben siderude forstyrrer luftflowet rundt om bilen hvilket leder til større luftmodstand.

  6. Bliv ikke i de lave gear for længe. Anvend så højt et gear som muligt. Så sænkes motorens omdrejningstal. Jo lavere jo bedre, desto lavere brændstofforbrug.

  7. Udnyt motorbremsning når det er muligt. Slip speederen og lad motoren bremse i stedet for at bremse med pedalen.

  8. Rigtigt dæktryk. Kontrollér dækkenes lufttryk regelmæssigt. Et korrekt pumpet dæk giver mindre friktion mod vejbanen og påvirker desuden dækkets levetid. Jo lettere bilen ruller desto mindre brændstof bruges for at drive den fremad.