Sådan ser Hondas fremtidsplaner ud

18. juni 2024

Sådan ser Hondas fremtidsplaner ud

Alle Honda biler vil være elektriske eller drevet af brint i 2040. For at komme dertil vil virksomheden investere i ny teknologi, herunder at gøre batterier billigere.

I midten af maj fortalte Honda CEO Toshihiro Mibe om Hondas fremtidsplaner. I 2040 vil alle bilsalg bestå af elbiler og brændselscellebiler. Ti år tidligere, i 2030, vil elbiler tegne sig for 40 procent af Hondas globale salg, og to millioner elbiler vil blive produceret årligt. 

Syv nye modeller i 2030
Syv nye modeller er planlagt til lancering i 2030 i Hondas flagskibsserie med elbiler, Honda 0-serien. De vil være smarte, lette og bruge avanceret teknologi. En af disse modeller er en lille bil, der skal frigives i Japan i 2026. Alle disse biler vil være rummelige, sjove at køre i og fulde af digitale funktioner, for eksempel AI-support. Nordamerika er et vigtigt marked for Honda, så der vil bilerne blive lanceret først og derefter i resten af verden. Honda 0-serien vil omfatte alt fra kompakte modeller til større SUV'er med tre sæderækker. Der findes individuelle planer for de japanske og kinesiske markeder, hvor andre modeller vil blive lanceret.

Billigere batterier
For at producere alle disse biler skal Honda ændre den måde, vi arbejder på. Målet er at gøre batterier 20 procent billigere, end de koster i dag, og at bygge flere batterifabrikker sammen med andre virksomheder som LG Energy Solution og GS Yuasa. Honda ønsker også at kunne håndtere batterierne i hele deres livscyklus, fra opladning til genbrug.

I 2030 er målet at reducere de samlede produktionsomkostninger med 35 procent takket være avancerede produktionsteknikker som megastøbning, som gør det muligt at reducere antallet af dele i batteripakken fra mere end 60 til kun 5 dele.

Hvor mange penge investerer Honda i sin produktion af biler (og motorcykler)? Omkring 10 billioner yen over 10 år, hvilket i dag svarer til over 436 milliarder kr. Pengene bruges også til at forbedre Honda-hybridmodeller for at forbedre brændstofeffektiviteten og køreegenskaber.

Hondas biludbud i dag