Skoene, der hjælper synshandicappede med at se

24. august 2021

Skoene, der hjælper synshandicappede med at se

Honda udvikler Ashirase -navigationssystemet til mennesker med synshandicap.

Ashirase er navnet på et nyt firma, der blev startet i juni via Hondas inkubatorprogram. Det er også navnet på navigationssystemet, som virksomheden udvikler til mennesker med synshandicap. Systemet består af en sensor, der er placeret i skoene og en mobilapp og har til formål at hjælpe svagsynede med at opnå større uafhængighed ved at vide, hvilken vej de skal gå ved hjælp af vibrationer.

Baseret på den rute, appen vælger, vibrerer enheden i skoene for at vise vejen. Når brugeren skal gå lige, vibrerer vibratoren foran i skoen regelmæssigt. Når brugeren nærmer sig et venstre eller højre sving, vibrerer vibratoren hurtigere på venstre eller højre side for at underrette brugeren.

Vibratoren er placeret langs fodens nervelag, hvilket gør det let for brugeren at mærke vibrationen. Vejledningsinformationen er baseret på satellitnavigation og brugerens fodbevægelser.

Ashirase giver synshæmmede mulighed for at gå mere sikkert og på en mere afslappet måde.

Navnet Ashirase kommer fra de japanske ord ashi, der betyder fod og shirase, der betyder underretning. Produktet forventes at blive solgt i foråret 2023.