8 ting at huske på, når du tester en ny bil

15. oktober 2021

8 ting at huske på, når du tester en ny bil

Det er selvfølgelig sjovt at spontant stoppe ved bilforhandleren og prøvekøre en ny bil på vej hjem fra arbejde, men for et mere tankevækkende resultat skal du planlægge en testkørsel. At vide på forhånd, hvad man skal kigge efter under prøvekørslen, er halvdelen af oplevelsen.

Skriv en liste. Hvad skal du gøre med bilen? Lang pendling til arbejde hver dag, kørsel med store ting til båden i havnen hver weekend? Hvor mange passagerer vil passe? Er det bare dig? Eller skal din partner, børnene og deres venner også køre med dig? Hvilke kvaliteter synes du er vigtigst? Skal den være sjov at køre, brændstofeffektiv eller let at parkere? Skriv alle de punkter ned, du kommer på, og ranger dem, så du har lettere ved at vælge den rigtige bil til prøvekørsel. Del gerne listen op i ting, som du synes er absolut nødvendige at bilen skal have, og som er sjovest at have, men som kan undværes.

Tjek online. Tjek hvilke forskellige typer modeller der er tilgængelige, så du booker en tid til en prøvekørsel med den bil, der passer bedst til dine behov.

Hvis du ved, hvilken model du vil prøve, kan du læse om forskellige funktioner, så du kan teste dem og stille bedre spørgsmål på stedet.

Prøv funktioner i bilens showroom. Sæt dig i førersædet og sæt dig grundigt ind i instrumentbrættet, displayet og rattet. Sidder du behageligt, og er det let at justere sædet og bakspejle? Gå rundt om bilen og se den fra forskellige vinkler, åbn bagdørene, test bagsædet, gennemgå bagagerummet. Sidder børnene godt på bagsædet?

Test, når du kører. Tag dig tid til at teste og mærke alle dele og funktioner. Et bilkøb er nok en af ​​de største private investeringer, du foretager i dit liv, så giv prøvekørslen den rette tid.

Kør i forskellige miljøer. Test bilen i en længere periode, så du har tid til at køre den i bytrafik, på motorvejen og på landevejen. Er bilens forskellige betjeningselementer intuitive, så du nemt kan håndtere dem under kørslen?

Den sikreste prøvekørsel. En autoriseret Honda-forhandler ved mest om alle Honda-modeller. Sælgeren foretager gerne en gennemgang med dig, inden det er tid til en prøvekørsel. Her får du den bedste hjælp, når du vil prøvekøre din drømmebil. Ikke fra nogen bilforhandler, der tilfældigvis har en brugt Honda i bytte, og faktisk repræsenterer et andet bilmærke.

Forhast dig ikke igennem et køb. Udover at afprøve forskellige funktioner og tage diverse sving under en testkørsel, er der andre ting, der skal tages i betragtning, inden du foretager et køb. Hvordan skal bilen finansieres? Er der en gunstig privat leasingpris? Hvilke garantier er inkluderet? Hvor skal du servicere bilen? Hvilket tilbehør kan være godt at supplere med? Måske vil du prøvekøre bilen igen på et andet tidspunkt? Tag dig god tid, læs videre og spørg forhandleren ordentligt, så du føler, at du træffer den rigtige beslutning.

Book en prøvekørsel