9 ting, din elbil bør have, hvis du vil være den første med det nyeste

26. maj 2021

9 ting, din elbil bør have, hvis du vil være den første med det nyeste

Moderne elbiler har ikke blot nul-emissioner, de er også teknologiske innovationer for at tiltrække bevidste købere, der både ønsker en bæredygtig bil og den nyeste teknologi.

I dag er en bil så meget mere end blot et transportmiddel. Den skal have det nyeste digitale infotainmentsystem, men også være udstyret med smart sikkerhed og et tiltrækkende moderne design, der både skiller sig ud og er funktionelt. Så hvad skal man kigge efter, når der skal vælges ny elbil? Vi hjælper dig med at finde det rigtige. Her er ni punkter, der vil gøre det sjovere, nemmere og sikrere at eje en bil.

Digitalt førermiljø. Kabinen i moderne biler er ikke kun fokuseret på en enkelt touchskærm, men normalt flere. Knapper og betjeningsgreb er væk, og hele instrumentbrættet er i stedet digitalt. Her kan føreren se alt fra vigtig køretøjsstatus til navigation, vedligeholdelse og rejsekomfort.

Apps. Ligesom touchskærme er tilknyttede apps selvfølgelig designet til netop din bil. Forbered din bil inden afrejse i bilens app, som du har på din mobil. Indstil den ønskede temperatur, send navigation til den næste tur, få oplysninger om trafiksituationen og hold styr på bilen via geohegn-funktionen.

Personlig assistent. Bilens stemmeaktiverede assistent hjælper dig med alt, lige fra at finde den nærmeste ladestation til en dejlig restaurant, afspille din yndlingsmusik eller foretage telefonopkald.

Sikkerhedssystem. Kameraer og sensorer forstærker de sikkerhedssystemer, der opdager farer, før du selv gør det, og advarer om dem, og der er tilmed nødbremser, så du kan undgå ulykker. Til bymiljøer og køer er det smart at have sikkerhedssystemer, der signalerer, når bilen foran begynder at bevæge sig, og ligeledes kollisionsbegrænsende fartregulering, der advarer, hvis du accelererer, når der er et objekt foran dig.

Parkeringshjælp. Har du svært ved at parkere i et stressende bymiljø? Bare rolig, der er hjælp. Slip rattet, og lad bilens parkeringshjælp parkere for dig. Ved hjælp af kameraer og sensorer, parkerer bilen selv, uden at du behøver at gøre noget!

Opladning. Oplad derhjemme via ladeboks, så din elbil er klar efter nogle timers opladning. Med hurtig opladning er en halv times pause nok, og så kan du køre videre.

Moderne design. I dag skal en elbil være både stilfuld og funktionel. Harmonisk, slankt design på ydersiden, men med effektiv plads indeni. Forsænkede dørhåndtag og sidekameraer på ydersiden og tilhørende skærm inde i bilen giver både funktionalitet, men også rene overflader med et futuristisk formsprog.

Ydeevne. Elbilernes øjeblikkelige acceleration kombineret med deres lydsvage kørsel er perfekt til bymiljøet. Rækkevidden er tilpasset til daglig pendling med batteriet under gulvet, der giver lavt tyngdepunkt og en sporty fornemmelse ved bykørsel.

Fakta om Honda e
Den lille elbil Honda e er en teknisk hård negl, der er lavet til bykørsel. Op til 220 kilometers rækkevidde og 136 eller 154 hestekræfter kan klare de fleste menneskers daglige pendling med hurtig opladning til 80 procent på bare en halv time. Honda e er bevidst designet til at tiltrække opmærksomhed med sine store runde lygter, både foran og bagved, og harmonisk design med forsænkede håndtag for at forstærke de rene overflader. Sidespejlene er erstattet med den nyeste teknologi med LED-kameraer, der afspejles i sideskærme inde i bilen. Kameraerne optager desuden minimal plads og er både smukke og praktiske i et trangt bymiljø. Selvfølgelig har Honda e konstant opkobling, og indeni er der fem store touchskærme med oplysninger om alt fra bilens køretøjsstatus til infotainment, og de spejles direkte fra Apple CarPlay eller Android Auto. Honda e kan tale med dig, fortælle hvor den nærmeste ladestation er, men har også den nyeste sikkerhed, så du og dine passagerer altid er beskyttet.