Avanceret opkobling bliver standard i alle Honda-modeller

Alle fremtidige Honda-modeller på det europæiske marked får sømløse, intuitive opkoblingsmuligheder.

11. marts 2020

Internetforbindelse og mulighed for at koble mobiltelefonen til bilens infotainmentsystem bliver standard i alle Honda-modeller. Derudover vil der være smarte funktioner som My Honda+ og Honda Personal Assistant, der udnytter den sømløse tilslutning. Honda e og Jazz samt Jazz Crosstar bliver de første modeller med disse smarte funktioner.

My Honda+ er en app til din smartphone, der giver dig fjernadgang til din bil. Appen giver kontrol over bilens sikkerhed, så den eksempelvis kan låses eller låses op på afstand. Til Honda e findes der desuden en digital nøgle, som kan deles med op til fem andre personer på sikker vis. Med den digitale nøgle kan du lukke vinduerne, åbne ladeporten og låse bilen eller låse den op på afstand. Der er en vejhjælpsfunktion i My Honda+, som gør, at man kan ringe til den vejhjælpsudbyder, man har tegnet en aftale med, hvis ulykken er ude. Appen sender desuden automatisk bilens GPS-oplysninger, så hjælpen kan komme hurtigt frem. Hvis airbaggen for eksempel udløses i en nødsituation, deles bilens position automatisk med de relevante redningstjenester.

En anden smart funktion er, at det er muligt at sende rejseoplysninger, for eksempel om interessante steder, fra My Honda+ til bilens navigationssystem. I Honda e holder systemet styr på, hvilke ladesteder der er tilgængelige, når man skal køre en længere strækning.

Forskellige funktioner i bilens infotainmentsystem kan aktiveres med stemmekommandoer takket være den intelligente funktion Honda Personal Assistant. Funktionen findes i både Honda e og Jazz og er baseret på kunstig intelligens, så den forstår, hvad du siger og ønsker. Funktionen er meget avanceret. Du kan eksempelvis sige: "OK, Honda, find mig en italiensk restaurant med gratis parkering og wifi, der er åben nu." Honda Personal Assistant lokaliserer de relevante muligheder, præsenterer dem på touchskærmen og finder den bedste rute til den restaurant, du vælger.

Honda Personal Assistant er en af de mange funktioner, der findes i Hondas redesignede infotainment system. Systemet er blevet ombygget for at gøre det så enkelt og hurtigt at bruge som muligt. Derfor er visse funktioner, såsom regulering af varme og ventilation, kommet tilbage i form af fysiske knapper.