Det nye eVTOL-fly vil forbinde byer

9. november 2021

Det nye eVTOL-fly vil forbinde byer

Honda eVTOL er en kombination af fly og helikopter.

Honda drager fordel af en række forskellige teknologier, som virksomheden har udviklet i et nyt fly kaldet Honda eVTOL. Det står for elektrisk lodret start og landing og ligner et fly, men kan lette og lande som en helikopter. Honda eVTOL er en vigtig del af et helt økosystem af transporttjenester, der vil hjælpe folk med at rejse i og mellem byer.

Ud over ren drift realiseret af elektrificeringsteknologi har eVTOL sikkerhed på et niveau svarende til det for kommercielle passagerfly. Flyet drives af en række mindre propeller, hvilket gør eVTOL støjsvag. Dette - i kombination med at flyet letter som en helikopter - gør det muligt for køretøjet at lette og lande midt i en by, uden at det giver støjproblemer.

Baseret på hybridmotor
Hvis det kun skal køre på el, vil batterikapaciteten være en begrænsning, hvilket betyder, at flyet kan bruges indenfor en by. For at udvide rejsetiden til at omfatte lidt længere rejser, vil Honda eVTOL drage fordel af virksomhedens elektrificeringsteknologier, der bruges i dens gasturbinehybridmotor. Ved at bruge hybridmotoren vil Honda eVTOL kunne tilbyde ren transport mellem byer, et marked der forventes at vokse i fremtiden.

Som du sikkert ved, udvikler Honda så meget mere end personbiler. Disse omfatter robotter, fly og cirkulære energisystemer, men også forbrændingsteknologi, elektrificering og kontrolsystemer. Kendskab til alle disse teknologier er nødvendig for at fabrikere Honda eVTOL som er udviklet af Hondas forsknings- og udviklingsenhed Honda R&D Co., Ltd. Her tænker udviklingsingeniørerne ud af boksen for at skabe nye værdier ved at udvide mulighederne omkring transport. Virksomhedens vision er et samfund, der ikke påvirker miljøet negativt med emissioner, og hvor der ikke sker trafikuheld.