Fem ud af fem banerekorder sat af Type R

I løbet af sommeren er det lykkedes Honda at sætte hele fem nye banerekorder i Type R Challenge 2018. Dermed har Honda opnået målet om at slå fem rekorder på fem europæiske racerbaner i år.

3. september 2018

Den seneste og sidste i rækken af rekorder blev sat af Jenson Button, F1-verdensmester som for tiden kører NSX Super GT. Den nye banerekord på 2 minutter og 10,19 sekunder for forhjulstrukne biler blev opnået på Grand Prix-banen Hungaroring. Banen har en speciel betydning for Jenson Button, eftersom det var her han vandt sin første Grand Prix-sejr i karrieren med Honda i år 2006.

Derudover satte Hondas WTCR-fører Tiago Monteiro ny hastighedsrekord for en forhjulstrukket bil på Estoril-banen i Portugal med tiden 2 minutter og 1,84 sekunder.

Tredje verdensrekort står Matt Neal for, triple vinder af British Touring Car Championship. Han kørte den højstpræsterende halvkombi på den britiske klassisk GP-bane Silverstone og den nye rekord lyder på 2 minutter og 31,32 sekunder.

Rekorden bekræfter at Civic Type R er den hurtigste bil i sin klasse og desuden med bedste acceleration. Rekordforsøget blev foretaget i en standardproduceret bil udstyret med almindelige vejdæk.

I starten af sommeren har Betrand Baguette, stjerne indenfor japansk super GT, sat en rekord på 2 minutter og 53,72 sekunder på Spa-Francorchamps i Belgien og WTCR-føreren Esteban Guerrieri satte en ny banerekord på 2 minutter og 1,51 sekunder på Magny-Cours GP-banen i Frankrig.