Første europæiske NSX er blevet leveret til Honda ambassadør Claude Sage

Honda ambassadør Claude Sage har fået leveret den første europæiske Honda NSX. Taku Kasahara, Filial Direktør for Honda Motor Europe Frankrig, overleverede nøglerne til Claude´s Curva Red NSX i Monaco.

26. januar 2017

Sage er grundlægger og tidligere CEO for Honda Schweiz, medlem af Honda NSX & Sportscar Club og har en lang forhistorie med udviklingen af denne ikoniske sports bil.

Claudes engagement med udviklingen af NSX begyndte med HP-X (Honda Pininfarina eXperimental) i 1984. HP-X Prototypen blev født via et samarbejde mellem Honda og det italienske design firma Pininfarina, med motorkraft fra en Honda V6 motor som var taget fra en Formel 2 bil. Claude var engageret som testkører for HP-X Prototypen i Turin og Tochigi, Japan før projektet udviklede sig til den første generation af NSX (New Sports eXperimental). Claude bevarede sin rolle som testkører, da udviklingen af den nye produktionsbil begyndte i 1989.

I 1993, dannede udviklingen af NSX prototypen grundlag for udviklingen af en NSX for Le Mans og han stod for projektstyringen på bilen ved Le Mans 24 timers løbet det efterfølgende år.

Ved overdragelsen af hans nye NSX sagde Sage ”Denne nye NSX tilhører virkelig det moderne sports bils segment, gennem brugen af teknologi og stærk japansk oprindelse. Den lever perfekt op til den første NSX”