Fra Norge til Japan i en årgang ’97 Civic

Kunne du tænke dig at give dig ud på en bilrejse som tager dig og din Honda ud på 30.000 km, gennem 17 lande over 50 dage? Det er hvad de tre ingeniører Evgeny Mostovoy, Adriaen Nelemans og Igor Orlov lige har gjort.

12. oktober 2016

Til daglig arbejder de for et stort energifirma i henholdsvis Bergen og Trondheim i Norge. Alle tre er berejste og eventyrlystne. Tilsammen har de besøgt mere end 100 lande og de synes det var på høje tid for et nyt eventyr. Hvorfor ikke køre Evgeny Mostovoys Honda Civic fra 1997 fra Bergen og tilbage til fabrikken hvor den blev bygget, nemlig Hondas Suzuka-fabrik i Japan? Hvis et bilmærke skulle kunne klare en så anstrengende bilrejse så er det vel Honda, eller hvad?

Bilen blev døbt ”Lastochka”, hvilket er det russiske ord for svale. Svaler er trækfugle som altid vender tilbage til der hvor de blev født. Ruten blev ridset op –de tre kammerater skulle afsted med deres Honda Civic gennem 17 lande og tilbagelægge 30.000 km. Da de var kommet godt fra start fik rejsen et helt nyt, prisværdigt formål. Takket være den gæstfrihed og alle venlige møder med mennesker fra forskellige kulturer blev de inspireret til på en eller anden måde at give noget tilbage. Så de tog kontakt til ”Engineers without borders” (ingeniører uden grænser) og ”World Education Foundation”. I samarbejde med dem har de tre ingenører foretaget en række undervisningstimer, som de har givet i skoler som de har haft kontakt med langs ruten. De beretter om hvorfor de har uddannet sig til ingeniører og inspireret børn i alderen 10-14 år omkring hvor spændende teknik er. Blandt andet uddanner de eleverne i eksperimenter, f.eks. hvordan man kan bygge en bro med nogle pinde og elastikker.

I foråret kom de endelig frem til Hondas fabrik i Japan.

- Vi fik en overvældende varm modtagelse ved Honda-fabrikken i Suzuka. Honda gjorde virkelig alt for at vi skulle føle os velkommen, og har på en meget generøs og professionel måde givet vores bil et service, siger Adriaen Nelemans.

Egentlig skulle eventyret være sluttet der. Men uddannelsesindsatsen og eventyret gav de tre venner så meget tilbage, at de nu har planlagt en ny rejse. Bilen er blevet fragtet til Sydafrika da de siden skal køre gennem Afrika og Europa, tilbage til Bergen som de planlægger at nå i starten af 2017. I næste nyhedsbrev skriver vi mere om de tre venners nye eventyr.