Gør hverdagen nemmere med en smart app til bilen

1. juli 2021

Gør hverdagen nemmere med en smart app til bilen

I dag har de fleste bilmærker deres egen app, der gør livet som bilejer nemmere. Men tag et nærmere kig – hvad kan de forskellige apps reelt, og hvilke funktioner ønsker du, at din bils app skal have?

En rigtig god app skal gøre din rejse både nemmere og sikrere. Appen skal forenkle din hverdag og forberede din rejse, før du overhovedet sætter dig ind i bilen. Alle bilproducenters apps fungerer forskelligt og har forskellige tjenester og muligheder. Selvfølgelig er det bilens køreegenskaber, design og ydeevne, der er vigtigst for de fleste, når de vælger bil, men i dag kan en velfungerende app med de rette funktioner gøre livet som bilejer meget nemmere. Derfor er det oplagt at tjekke, hvad netop din tiltænkte bil har af muligheder for digital kommunikation via telefonen.

Moderne biler og apps kommunikerer begge veje. Det betyder, at du får vigtige oplysninger såsom opladningsstatus og servicepåmindelser samt mulighed for at se, om du låste bilen. Med bilens app bliver bilen meget mere end bare et transportmiddel; den kan blive din ven, der indstiller den ønskede temperatur op til morgendagens tur til arbejde eller sender navigation til bilen, så din køreplan allerede er fastlagt, når du starter bilen. En god bilapp kan også fortælle dig som chauffør om, hvordan trafiksituationen ser ud, så du for eksempel kan undgå køer eller ulykker. For en sikkerheds skyld bør du tjekke, at appen har digital vejhjælp, som i tilfælde af ulykker eller fejl på bilen sender hjælp til din placering, hvilket automatisk meddeles via bilens GPS. Hvis du har en elbil, er information om den nærmeste ladestation næsten nødvendig for at kunne rejse uden stress.

Appen My Honda+ giver både sikkerhed og vigtig information til ejere af en Honda e. Du parrer nemt din smartphone med din Honda, hvorefter det virtuelle instrumentbræt på din smartphone viser alle bilens køretøjsdata. Her får du statusopdateringer og sikkerhedsadvarsler og kan holde dig orienteret om din bil, uanset hvor du befinder dig.

4 smarte funktioner, din app bør have, og som alle findes i elbilen Honda e

  • Fjernstyret klimaanlæg Indstil den ønskede temperatur og køretidspunktet i appen, og så er bilen varm/kold, når du starter din rejse.
  • Opladningsstatus for din elbil Tjek opladningsstatus i appen, og kontroller, om ladekablet er tilsluttet. Du kan også fjernstyre opladningen af bilen og for eksempel indstille, hvornår du vil have bilen til at oplade. Bilen giver dig besked, når opladningen er færdig. Din app kan finde den nærmeste ladestation – perfekt, når du rejser og besøger nye steder, hvor du måske ikke ved, hvor der er opladningsmuligheder.
  • Navigation og sikkerhed Send din destination til bilen, og så er den klar, når du vil starte rejsen. Med navigation kan appen også finde din bil, hvis du glemmer, hvor du har parkeret. Den kan også finde dig via bilens GPS, hvis der sker en ulykke, eller du får motorstop. Med digital vejhjælp sendes der hjælp til din placering.
  • Virtuelt instrumentbord Se alle bilens funktioner og køretøjsdata på din smartphone, ligesom hvis du var i bilen, selvom du befinder dig et helt andet sted. Du kan få et elektronisk sundhedstjek af bilen for at holde dig underrettet, hvis bilen har brug for service eller lignende, og du kan anmode om vejhjælp via bilens GPS.

Ovenstående funktioner kan kræve tilkøb af abonnements-pakker. Læs mere om priser og funktioner her

Med Hondas digitale vejhjælp er du altid sikker på vejene. Hvis der skulle ske en ulykke, kan du med et enkelt klik i appen My Honda+ komme i kontakt med en Honda-operatør, der sender hjælp til den placering, hvor du befinder dig, hvilket automatisk meddeles via bilens GPS. 

Den lille Honda e-elbil tilbydes naturligvis med appen My Honda+. Du kan oplade bilen fra eksternt hold, men også regulere klimaet i kabinen, så den har den rette temperatur, når det er tid til at køre. Med den stemmeaktiverede personlige Honda-assistent (engelsk sprog) kan du tjekke vejret, finde playlister og se, hvor den nærmeste restaurant er. I maj blev Digital Honda-nøgle også lanceret, som forvandler din smartphone til bilens nøgle. Du kan låse/åbne, lukke vinduer, åbne opladningsdæksel og endda starte din bil med den digitale nøgle, som findes på din smartphone.

Mere om Honda e