Honda -Det mest pålidelige bilmærke –igen

Tro ikke på alt det gode folk siger om deres biler. Altså med mindre det er en Honda de taler om.

13. oktober 2016

Det viser en undersøgelse foretaget af det britiske Warrantywise, et firma som udfærdiger og sælger garantier på brugte biler. Mange bilmærker som folk tror er de mest tilforladelige bilmærker viser sig nemlig i praktikken at blive repareret ofte, og står langt nede på Warrantywises liste over pålidelige biler.

Hver bilfabrikant er blevet ranket med en pålidelighedsfaktor, baseret på antallet af rapporterede fejl eller havarier. Gennemsnittet giver cifferet 75, hvilket betyder at en karakter over 75 anses som værende god. Under 60 kræves mange raparationer på bilen. Gennemsnitlige omkostninger, køretøjets alder og model tages også med i bedømmelsen.

Honda topper listen over pålidelige bilmærker med 93 point. Lawrence Whittaker er CEO for Warrantywise. Han kommenterer undersøgelsen således:

- Denne undersøgelse viser at du ikke udelukkende kan stole på en bils rygte når du skal købe bil. Mange mennesker flokkes om visse varemærker, og holder sig borte fra andre, men vores fakta viser, at disse fordomme faktisk kan lede mennesker i en forkert retning. 

Læs mere