Honda Clarity ankommer til Europa

Også Honda har biler med alternative drivmidler i portefølgen. Hondas satsning hedder Clarity og drives med brint. Nul-udslipsbilen er en del af virksomhedens langsigtede mål om at to tredjedele af vognparken skal være elektrificeret i år 2030.

26. januar 2017
Clarity

De seks første eksemplarer af Hondas brændselscellebil Clarity som skal anvendes i Europa er nu kommet hertil. De skal køres af kunder i London og København, som en del af HyFIVE-projektet, hvilket står for Hydrogen for Innovative Vehicles (hvilket betyder brintdrevne innovative køretøjer). Målet med projektet er at vise brintteknikken og hvor effektiv brændselscelleteknikken er.

Rækkevidden for Honda Clarity er 589 km, noget som for nyeligt blev målt op ved en test af de amerikanske miljømyndigheder. Det er bedre end noget andet køretøj med nuludslip. Hele brændselscellepakken ligger under hjelmen på Honda Clarity, hvilket gør at fem personer let kan få plads i kabinen. Et andet mål med projektet er at bygge en infrastruktur som støtter brintteknikken i Europa. Honda har i mere end 30 år satset på forskning og udvikling af brændselsceller med brintteknik, og er dermed en af de verdensledende virksomheder indenfor området.

Når de seks eksemplarer af Honda Clarity indenfor kort tid ankommer hos de privatpersoner og virksomheder som skal køre dem vil der findes 185 biler som drives med brændselsceller fra fem bilfabrikanter. Bilerne vil findes i Danmark, Sverige, Tyskland, Østrig, Storbritannien og Italien.