Honda er tilbage i F1 fra 2026

19. juni 2023

Honda er tilbage i F1 fra 2026

Nye regler i Formel 1 skal gøre motorsporten mere bæredygtig. Fra 2026 er Honda tilbage som motorleverandør til et F1-team.

Hvis du følger motorsportens eliteserie – Formel 1 – ved du sikkert, at Honda sluttede sin sidste F1-satsning i 2021 ved at hjemtage verdensmestertitlen sammen med Red Bull Racing og førstekøreren Max Verstappen. Siden meddelte Honda, at de trak sig ud af Formel 1 for i stedet at investere ressourcer i at udvikle bæredygtige mobilitetsløsninger og opnå CO2-neutralitet inden 2050. Efter beslutningen var truffet, modtog Honda en anmodning fra Red Bull Racing om teknisk support. Den aftale, som blev undertegnet omkring dette, gælder til og med 2025.

Genindtræden i F1
I slutningen af maj meddelte direktøren for Honda Motors Toshihiro Mibe, at Honda planlægger at vende tilbage til Formel 1 som motorleverandør fra og med sæson 2026. En modig beslutning, der markerer et vendepunkt for Honda og demonstrerer virksomhedens engagement i innovation, bæredygtighed og vilje til at flytte grænserne for moderne køretøjsteknologi.

Hvorfor denne tilbagevenden til F1? Ja, F1 sigter mod at blive CO2-neutral inden 2030, og fra 2026 træder nye regler i kraft. De nye F1-regler medfører to store ændringer, der understreger sportens engagement i en grønnere fremtid.

Mere elektricitet og nyt brændstof
For det første vil elmotorens betydning for bilens konstruktion stige væsentligt. Elmotorens effekt skal øges fra mindre end 20 procent til 50 procent af bilens samlede effekt. Dette indebærer et stort skridt i retning af elektrificering og styrker F1's rolle som katalysator for udviklingen af teknologien til elbiler.

For det andet vil brugen af 100 % CO2-neutralt brændstof være obligatorisk. Ved at indføre dette krav sikrer F1, at hvert team aktivt bidrager til en renere og mere bæredygtig fremtid. Indførelsen af disse regler er i høj grad i tråd med Hondas egen ambition om at opnå CO2-neutralitet i alle sine aktiviteter inden 2050.

Samarbejde med Aston Martin
Den anden store nyhed er, at Honda vil samarbejde med teamet Aston Martin Aramco Cognizant Formula One. I dette samarbejde vil Honda levere motorer, der opfylder de nye F1-regler, som skal træde i kraft i 2026. Ved at deltage i F1 som motorleverandør øger Honda sit engagement inden for innovation og bæredygtighed.

Der ligger et stort potentiale for Honda i samarbejdet med Aston Martin og i Hondas tilbagevenden til Formel 1. Her er muligheder for at udvikle teknologier og få viden, der kan påvirke Hondas fremtidige masseproduktion af elbiler.