HONDA INNOVATIONS LANCERER STARTUP-PROGRAM I EUROPA

For at nye produkter og innovationer hurtigere skal udvikles støtter Honda samarbejdet med europæiske startup-virksomheder.

21. december 2017

For at fremskynde den tekniske udvikling og være først med innovative tiltag fra startup-virksomheder har Honda i to år drevet forsknings –og udviklingsvirksomhed i Silicon Valley kaldet Honda Innovations. Honda udvider nu sit engagement i startup-virksomheden gennem støtte til samarbejdet indenfor så kaldt åben innovation sammen med udvalgte virksomheder i Europa. Den europæiske virksomhed ledes fra Hondas kontor i Tyskland. Ud over Europa støttes også initiativer i Detroit, Michigan, Japan og Kina.

Dette betyder at Honda håber at kunne udvikle fremtidige produkter og ydelser hurtigere og dermed styrke sin position som et af verdens ledende virksomheder indenfor biler, motorcykler, fly mm. 

Det handler fremfor alt om samarbejde med virksomheder indenfor opgaver med innovationer og  energi, grænsefladen mellem menneske-maskine, personlig bevægelighed, industrielle innovationer, autonome køretøjer, kunstig intelligens, smarte materialer og robotteknologi. 

I USA drives innovationsarbejdet under to programmer, Honda Xcelerator og Honda Developer Studio. Det førstnævnte fokuserer på bevægelighed i forskellige former, og det sidstnævnte har udvikling af webbaserede løsninger til køretøjer som fokus.  

På innovationsmessen CES 2017 i Las Vegas har Honda Xcelerator blandt andet vist en optisk mikrofon og et holografisk 3D display, resultatet af samarbejdet med israelske VocalZoom og amerikanske Leia Inc. Honda anvendte den optiske mikrofonteknik til at forbedre interaktiviteten mellem føreren og bilens system. Honda udviklede også et display til førerinstrumenteringen som giver tredimensionelle billeder og som trinløst veksler mellem forskellige synsvinkler for bilens førerassistentsystem. 

Yderligere beretninger kommer vedrørende det nye samarbejde på CES-messen 2018 som løber af stablen i Las Vegas d. 9-12. januar 2018.