Honda Jazz – den sikreste i sin klasse

Tillykke til alle Jazz-fans! Den uafhængige sikkerhedsorganisationen Euro NCAP har vurderet Honda Jazz til at være den sikreste i sin klasse – superminiklassen – i 2015. Jazzen var den bedste ud af de ni biler, som blev testet fra samme klasse.

14. april 2016

Hvert år udgiver Euro NCAP en liste over de biler, som har fået det bedste sikkerhedsresultat i hver bilklasse. For at få benævnelsen "bedst i sin klasse" vurderes pointene fra de fire områder, som testes: sikkerhed for voksne, sikkerhed for børn, sikkerhed for fodgængere og hjælpefunktioner til føreren. Jazzen, der som standard er udstyret med sikkerhedssystemet Aktivt City Brake bremsesystem, blev bedst ud af de ni biler, som blev testet fra den samme klasse.

I de fleste af Honda Jazz' udstyrspakker indgår også det omfattende sikkerhedssystem ADAS, Advanced Driver Assist System. ADAS omfatter en række forskellige sikkerhedsteknologier, såsom Forward Collision Warning, der registrerer risikoen for sammenstød via et kamera, der sidder foran på bilen, Traffic Sign Recognition, som automatisk registrerer trafikskilte og viser dem på bilens informationsskærm, og Lane Departure Warning, som registrerer, om bilen afviger fra kørebanen, uden at føreren har indikeret dette. En anden vigtig sikkerhedsfunktion ved Honda Jazz er, at karrosseriet er designet, så kollisionsenergi ledes væk fra passagerkabinen, samtidig med at skader på den anden bil minimeres. Honda kalder det Advanced Compatibility Engineering.

Udmærkelsen er en bekræftelse af Hondas ambition om at gå forrest, når det gælder sikkerhed. Alle Honda-modeller, som sælges i Europa, har fået de maksimale fem stjerner i Euro NCAP's tests. Euro NCAP er en uafhængig organisation, som tester sikkerhedsniveauet hos de mest populære biler i Europa.

Du kan få mere information om Honda Jazz' testresultat her.