Honda Jazz vinder Red Dot Awards 2021

De nye modeller Jazz og Jazz Crosstar vandt en pris for deres enestående balance mellem funktion, design og sikkerhed. Det at vinde Red Dot Awards indebærer en stor international anerkendelse af Hondas design.

15. april 2021

Honda Jazz og Jazz Crosstar har fået tildelt den meget eftertragtede og prestigefyldte internationale designpris Red Dot Awards. Prisen gives kun til produkter af højeste kvalitet, hvad angår produktdesign, varemærkedesign og kommunikationsdesign.

Vinderne af de årlige Red Dot Awards udvælges af en jury bestående af 50 internationale eksperter, som tester, evaluerer og diskuterer de enkelte bidrag med fokus på enestående design og innovation. Bedømmelseskriterierne revurderes og tilpasses hvert år for at afspejle de nyeste tekniske, sociale og økonomiske krav.

Honda vandt desuden endnu en pris. Luksusscooteren Forza 750 vandt Red Dot Awards, fordi den forener elegante designlinjer med en sporty ydeevne og en enestående alsidighed.

Jazz Hybrid og Jazz Crosstar Hybrid er indbegrebet af Hondas filosofi "Yoo no bi" – at værdsætte skønheden i brugsgenstande – idet de er blevet forfinet over tid, så de er blevet endnu flottere og mere ergonomisk tilfredsstillende at bruge. Designet følger også Hondas udviklingsprincip "Man-Maximum, Machine-Minimum", som bygger på, at teknologi og design har til formål at tilgodese førerens og passagerernes behov. Resultatet er en bil, der forener funktion og brugervenlighed. Det kommer til udtryk i innovative funktioner som f.eks. Magic Seats, samtidig med at et moderne udseende bevares.

Den seje model Crosstar er skabt for at gøre modellen attraktiv for flere kundesegmenter og præsentere en mere SUV-lignende variant, der tiltaler mennesker med en aktiv livsstil. Modellen har et friskt design takket være et frækt kølergitter, markante sorte dekorationer samt elegante sideskørter og tagbøjler. Aluminiumsfælgene, der bliver bredere ud mod fælgen, er unikke for Crosstar og skaber en øget følelse af stabilitet.

Priserne kommer i kølvandet på andre succeser for Honda i Red Dot Awards og demonstrerer Hondas engagement i at skabe flotte produkter med et kompromisløst design. I 2020 vandt Honda e den fornemste pris "Best of the Best" og blev hyldet sammen med CBR1000RR-R Fireblade SP, som var den første motorcykel fra Honda til at vinde en Red Dot Awards-pris.