Honda lancerer batteridelingstjeneste til rickshaws i Indien

9. november 2021

Honda lancerer batteridelingstjeneste til rickshaws i Indien

Hondas helt nye bærbare og udskiftelige batterier, Honda Mobile Power Pack e:, vil blive brugt til såkaldte rickshaws, trehjulede taxakøretøjer, i Indien. Tjenesten vil blive lanceret i løbet af første halvdel af 2022.

Efterhånden som økonomien fortsætter med at vokse i Indien, stiger både efterspørgslen efter energi og renere luft. Transportsektoren står for 20 procent af drivhusgasemissionerne i Indien. For at løse disse problemer træffes landsdækkende tiltag for at udvide brugen af ​​vedvarende energi. Med Honda Mobile Power Pack e: Honda bidrager til elektrificering og reducerer emissioner.

Vidste du, at der er mere end otte millioner rickshaws - trehjulede taxabiler - i Indien? Rickshawridning er en almindelig måde at rejse på dagligt for mange indere. I byer er disse køretøjer hovedsageligt drevet af komprimeret naturgas.

Hondas nye batteri MPP e:
De elektriske køretøjer, der i øjeblikket er på det indiske marked, har tre grundlæggende problemer: rækkevidden er for kort, opladningstiden er for lang, og batteriomkostningerne er høje. For at bidrage til elektrificering i Indien og udvide brugen af​​vedvarende energi, vil Honda lancere en tjeneste i første halvdel af 2022 baseret på muligheden for at dele og udskifte batterier til elektriske rickshaws. Batterierne er Hondas nye Mobile Power Pack e: som er et bærbart og udskifteligt lithium-ion batteri med en kapacitet på mere end 1,3 kWh.

Tidligere i år testede Honda konceptet. Tredive elektriske rickshaws blev kørt godt 200.000 km i alt i løbet af februar måned. Med Hondas batteridelingstjeneste vil rickshaw-chauffører være i stand til at stoppe ved den nærmeste batteriudskiftningsstation og udskifte deres lavladede batteri med en fuldt opladet MPP e :. Tjenesten vil reducere problemet med tomme batterier betydeligt samt risikoen for at miste kunder, da chauffører ikke længere skal vente, mens batterierne oplades. Det vigtigste er selvfølgelig, at Honda på denne måde bidrager til at mindske luftforureningen.

Til lanceringen af ​​tjenesten vil Honda etablere et lokalt datterselskab i Indien, der skal drive forretningen. Datterselskabet vil installere en række Honda Mobile Power Pack Exchanger e: som batteriudskiftningsstationer og drive batteridelingstjenesten. Honda vil samarbejde med producenter af elektriske rickshaws og i første omgang lancere tjenesten i udvalgte byer og derefter udvide til flere områder.

Konceptet med elektriske rickshaws og batteriudskiftningsstationer er en af ​​mange måder, Honda ønsker at øge brugen af ​​vedvarende energi på.

Mere om Hondas elektriske vision