Honda På Frankfurt Motorshow 2017

I forlængelse af Hondas ”grønne” vision satses der nu aktivt på hybridbiler til det europæiske marked. Først på tegnebrættet er Honda CR-V Hybrid, som tilhører den nye generation af Honda CR-V. Bilen blev vist på bilmessen i Frankfurt!

22. september 2017

Det er føste gang Honda får en hybrid-SUV på modelpaletten. Hondas hybridsystem kaldes for i-MMD som står for Intelligent Multi Mode Drive. Det bygger på en firecylinderet 2.0 liters i-VTEC benzinmotor, en elektrisk fremdriftsmotor og en separat elektrisk generator-motor. Systemet har tre køreindstillinger, EV Drive, Hybrid Drive og Engine Drive, som udnyttes af bilen på den mest effektive måde uden at føreren behøver at vælge mellem disse.

I EV Drive får den elektriske fremdriftsmotor sin kraft udelukkende fra batterierne, hvilket giver kørsel med et 0-udslip. I Hybrid Drive giver benzinmotoren kraft til den elektriske generatormotor som så giver kraft til den elektriske fremdriftsmotor. Overskudsenergien fra benzinmotoren ledes tilbage via generatormotoren til opladning af batterierne. Du behøver altså ikke tænke på at oplade bilen for at udnytte elmotoren, den lader sig selv, en fordel sammenlignet med en såkaldt opladningshybrid. I Engine Drive drives hjulene direkte af benzinmotoren med topeffekt fra den elektriske fremdriftsmotor. 

I bykørsel veksler bilen mellem Hybrid Drive og EV Drive for at give optimal effektivitet. Engine Drive kobles til ved behov for hurtig acceleration og for effektiv motorvejskørsel.

Hybridsystemet præsenteres i den nye Honda CR-V som får sin debut næste år. Honda CR-V 2018 er bredere, højere og længere end den tidligere version, blandt andet takket være større hjul og dækkombination. Det gør at bilen synes vældig muskuløs og kraftfuld. I øvrigt kendetegnes den ved et rent og smukt design hvor kølergrillen går igen fra den nye Civic. 

Modellen bliver tilgængelig som en hybrid og en 1.5-liters V-TEC turbo benzinmotor som kombineres med en seksgearet manuel gearkasse eller en CVT automatgearkasse.