Hondas nye konceptbil får verdensdebut på bilmessen i Los Angeles

Som følge af det stigende behov for alternative drivmidler leverer Honda endnu et bidrag. Der er for nylig blevet offentliggjort en introduktion af konceptbilen Honda FCEV, som får sin debut på bilmessen i Los Angeles.

15. november 2013

Honda er med helt fremme, når man snakker brintbiler. Nogle og tyve udvalgte kunder i USA og Japan kører i FCX Clarity, Hondas tidligere satsning fra 2005. FCX Claritys efterfølger, Honda FCEV (Fuel-Cell Electric Vehicle), får sin verdensdebut på bilmessen i Los Angeles den 20. november.

For nylig blev der offentliggjort en introduktion af den nye bil med forventet salgsstart planlagt til 2015. Honda FCEV bliver først lanceret i USA og Japan og på et senere tidspunkt i Europa. Den nye bil er et udtryk for Hondas ambition om en fremtid uden skadelige udstødningsgasser, da biler, der drives med brintgas, benytter brint som brændstof og ilt som oxidationsmiddel. Den kemiske reaktion producerer energi og ene og alene vanddamp som forbrændingsluftart.

Interessen for biler med alternative drivmidler stiger i takt med, at forbrugerne efterlyser mere lydsvage og miljøvenlige alternativer. Dette sætter samtidig pres på bilproducenterne og samfundets infrastruktur om at kunne tilgodese biler med andre brændstofmetoder end de fossile.

Yderligere information om Honda FCEV vil blive offentliggjort den 20. november på bilmessen i Los Angeles.