Hurtigste Honda nogensinde

Den er endnu hurtigere end Hondas formel 1-bil som tidligere havde hastighedsrekord. Honda S Dream Streamliner er det hurtigste Honda-køretøj nogensinde.

15. december 2016

Teamet har kørt i ørkener og på lerfyldte terrænbaner. I slutningen af september tog Hondas ingeniørteam til saltørkenen Bonneville Salt Flats i den amerikanske delstat Utah. Området er meget plant, og anvendes derfor ofte for at forsøge at slå hastighedsrekorder med biler og motorcykler.

Med det specialbyggede køretøj kaldet Honda S Dream Streamliner lykkedes det teamet at komme op på den svimlende hastighed á 261.966 miles pr. time, hvilket svaret til 421,6 kilometer i timen. Så hurtigt har intet andet Honda-køretøj nogensinde kørt.

Køretøjet drives af en trecylinderet 660-kubik motor som er udviklet for sportbilen Honda S660. Teamet undersøgte nøjagtigt hver del af S660-motoren og byttede flere af dem ud inklusiv motorblok, stempler, knastaksel og ventiler med det håb for øje, at få mere end tre gange så meget kraft end hvad den er konstrueret til!