Hvilken bybil er den rigtige for dig?

30. november 2021

Hvilken bybil er den rigtige for dig?

En lille og adræt bil med kompakte mål er fantastisk velegnet til kørsel for dem, der mest kører i bytrafik. Vi sammenligner Honda Jazz og Honda e. Hvilken vælger du?

Kompakte ydre mål
Både Honda e og Honda Jazz er biler, der er omkring fire meter lange, en væsentlig forskel i forhold til eksempelvis mindre SUV'er, der normalt er mindst 30 centimeter længere. Honda e vinder den korte distance, fordi den er 15 cm kortere og samtidig 6 cm bredere end Jazz, mens de er omtrent lige høje.

Rummelig og behagelig
Honda e føles overraskende rummelig på trods af de kompakte ydre mål. Det tonede glasloft forstærker rumfølelsen. Selv valget af materialer, der leder tankerne hen på en stue, får interiøret til at føles luftigt og behageligt. Fire voksne kan nemt få plads.

Den korte front på Honda Jazz øger den indvendige plads, og den nye struktur i karrosseriet bidrager også til et mere støjsvagt interiør. Hondas Magic Seats kan klappes helt ned eller op og giver en god alsidighed, der øger lastmulighederne markant. Fragtmæssigt er Jazz en rigtig konge i sin klasse.

Fine køreegenskaber
Når du først er begyndt at køre elektrisk, vil du sandsynligvis have svært ved at komme tilbage til en bil med forbrændingsmotor. Accelerationen er øjeblikkelig, turen er stille og den velafbalancerede vægtbalance mellem for og bag gør Honda e hurtig og sjov at køre.

Jazzen har til gengæld Hondas effektive hybriddrivlinje, der automatisk skifter mellem tre køretilstande. Det giver en problemfri, komfortabel kørsel, hvor bilen føles ligesom en elbil ved lave hastigheder og ved acceleration. Jazzen er nem at manøvrere, ikke mindst takket være et lavere tyngdepunkt end tidligere modeller og med forbedret kontrol.

God synlighed
Jazzs smalle A-stolper og skjulte vinduesviskere samt det lave instrumentpanel giver et godt udsyn fremad og reducerer de blinde vinkler. Det gælder faktisk også for Honda e, der har et godt panorama udsyn fra førersædet. Et ekstra plus for Honda e's fremragende udsyn bagfra. Standard bakspejlene er i stedet erstattet af små kameraer, som viser et krystalklart udsyn bagud og næsten helt fjerner de blinde vinkler.

Let at parkere
Takket være dens pæne længde er begge biler nemme at parkere, og du får god hjælp. Jazzen har parkeringssensorer fra Elegance-niveau og opefter. Bakkamera er tilgængeligt på Executive-modellen og Crosstar. Her trumfer Honda e med yderligere to fede funktioner. Det er dels den ekstremt smalle venderadius på 4,3 meter, og dels parkeringshjælpen – bilen kan faktisk parkere selv!

Brændstof økonomi
Hybridsystemet i Honda Jazz giver en effektiv brændstoføkonomi og ved blandet kørsel kører bilen op til 22,2 km/l. Batteriet oplades, mens bilen drives af benzinmotoren. Derudover bruges bremseenergien til at oplade batteriet. Det gør at bilen selvoplader - så du ikke skal lede efter ladestandere.

Med elbilen Honda e skal du slet ikke tanke, men derimod lade op. Fuldt opladet har Honda e en rækkevidde på op til 222 km. Hvis du pendler en strækning på 20 km en vej til arbejde, betyder det, at du kan køre hele ugen uden at skulle lade din bil op.

Pris
Honda Jazz kan i øjeblikket privatleases fra 2.995kr. om måneden. Vil du hellere købe din Jazz, koster den fra 199.000kr. Med et kampagnetilbud kan Honda e privatleases fra 3.195 kr. om måneden, hvilket er en meget attraktiv pris taget i betragtning af, hvad du får for pengene. Prisen starter fra 319.900kr. hvis du foretrækker at købe din Honda e.

Udseende
Honda e er en bil, der skiller sig ud fra mængden. Frisk, tidløst smart design kombineret med avanceret teknologi ned til mindste detalje. Forsænkede håndtag, runde, venlige for -og baglygter giver et karakteristisk udtryk.

Jazz fås i to versioner, den mere traditionelle hatchback og Jazz Crosstars SUV-prægede profil, som byder på et råt design og større frihøjde.

Bedste bybil for dig?
Kan du lide moderne design og fede funktioner og vil du køre uden at udlede kuldioxid? Honda e er dit valg. Med den yderst fordelagtige aftale, du får, når du privatleaser lige nu, er valget oplagt. Dertil vil du fremadrettet aldrig skulle bekymre dig om at parkere.

Har du et større behov for lastmuligheder og måske er du lidt usikker på fordelene ved elteknologi, er Jazz et glimrende alternativ. En model med god brændstoføkonomi, stabile køreegenskaber og som let parkeres i bymiljøer.

Se Hondas tilbud

Fakta om modellerne

Honda Jazz

Honda e

Længde

4044 mm

3894 mm

Bredde

1694 mm

1752 mm

Højde

1526 mm

1512 mm

Bagagerumsplads

304 l

171 l

Med nedfældet bagsede

1205 l

861 l

Motor

1,5 i-MMD Hybrid e-CVT

BEV

Venderadius

10,1 m

4,3 m

Brændstof

Blyfri 95

El

Brændstoføkonomi, blandet kørsel

4,5 l/100 km

17,2 kW/100 km

Co2-udledning

102 g/km

0 g/km

Privatleasing fra

2.995 kr

3.195 kr

Pris fra

199.000 kr.

319.900 kr.