Hvilken SUV-model passer til dig?

1. november 2021

Hvilken SUV-model passer til dig?

Honda har to moderne SUV'er at vælge imellem, CR-V og HR-V.

Robust og kraftfuld, men alligevel stilfuld og praktisk. Den moderne SUV er blevet ekstremt populær og ses meget ofte på de danske veje i dag. SUV står for Sport Utility Vehicle og dens allerførste forgænger var allerede i slutningen af​​1930'erne, dengang i form af firehjulstrukne militærkøretøjer. SUV'en er blevet førstevalget for både familier og dem, der ønsker en sikker og pålidelig bil generelt. SUV’er fås i mange forskellige størrelser, både med og uden firehjulstræk, og med forskellige motormuligheder.

Der er mange fordele ved at køre en SUV, så det er ikke underligt, at de er blevet en af ​​de mest populære bilkategorier i Europa. Du sidder højt i en SUV, hvilket giver et rigtig godt overblik over trafik og omgivelser. Den høje frihøjde giver muligheder for at køre på dårlige veje eller i terræn uden problemer. Den høje indgang gør også, at du ikke skal bukke dig ned for at komme ind i bilen, men derimod træde op og ind i bilen.

De fleste SUV'er har desuden masser af bagageplads, hvilket gør bilen forbilledligt praktisk – et godt brugt argument for dem, der har en familie eller en hobby, der kræver meget plads til udstyr. Det smarteste ved en moderne SUV er dog, at det føles som at køre en standardbil i forhold til ydeevne og komfort, men også i forhold til sikkerhed og brændstoføkonomi.

Honda tilbyder to SUV-modeller til svenske bilister. Den lidt større model er CR-V, hvor Honda introducerede sin første generation tilbage i 1995. Den anden og mere kompakte model hedder HR-V og den nyeste generation af den der lanceres i 2022.

Både CR-V og HR-V er state-of-the-art modeller udstyret med Hondas avancerede hybridteknologi. Hondas e: HEV-teknologi vælger automatisk den optimale køretilstand og er desuden så smart, at den genererer sin egen strøm, hvilket betyder, at du aldrig skal lade bilen op i modsætning til mange andre hybridbiler.

Firehjulstræk eller tohjulstræk? Firehjulstrækker er absolut at foretrække, hvis du ofte kører på vintervejsforhold, bor i et kuperet og bjergrigt område, ude på landet eller godt kan lide at køre i naturen i lidt hårdere terræn. CR-V fås både med og uden firehjulstræk, så du skal blot vælge, hvad der passer dig bedst, mens HR-V tilbydes med tohjulstræk.

Andre kriterier, som du selvfølgelig bør overveje, når du skal vælge en SUV, er design, budget og plads. CR-V Hybrid koster fra 399.000 kr. og har masser af både kabine- og lastrum til, at en aktiv familie kan føle, at den er praktisk og opfylder alle familiens tænkelige behov. Den lidt mere sporty og kompakte HR-V har mere coupéfølelse og koster fra 319.900 kr. Det er en model, der egner sig rigtig godt til fx den unge familie eller parret med børn på tur.

CR-V måler 4.600 mm i længden, 2.117 mm i bredden og 1.689 mm i højden. HR-V har lidt tættere mål, den er 26 cm kortere med målene 4.340 mm i længden, 1.790 mm i bredden og 1.582 mm i højden. I CR-V er bagagerummet på 497 liter og slår man sæderne sammen, kan man komme op på 1.796 liter. Det betyder, at du kan medbringe en masse tasker eller for eksempel to mountainbikes. Bæreevnen på HR-V er også meget god i forhold til andre SUV'er i kompaktklassen med sine 335 liter inklusive den nederste "skjulte" gulvboks. Med bagsæderne lagt ned er pladsen på hele 1.289 liter. I HR-V kan du også benytte dig af Hondas "magiske sæder", der kan klappes sammen som biografsæder, velegnet ved transport af høje genstande, såsom en stor potteplante.

Find nærmeste forhandler