Inden længe kan HondaJet transportere forretningsrejsende ad luftvejen

21. februar 2012

Honda Aircraft Company har taget endnu et skridt frem mod den planlagte start af salget af forretningsjetfly i 2013. Se filmen, som viser testene af den tredje testmodel af HondaJet.

Hondas tredje FAA-tilpassede jetflymodel, F2, har nu gennemgået omfattende flytest med gode resultater. Dette indebærer nye skridt frem mod den FAA-certificering, som kræves, for at forretningsjetflyene kan blive godkendt til salg. Flyvningen fandt sted ved Honda Aircrafts hovedkontor i Greensboro, North Carolina, og piloterne beskriver i filmen flyoplevelsen som medrivende. Teamet gennemførte en række forskellige flymanøvre, og de testede også instrumenter og luftdatasystemer.

Siden den første FAA-tilpassede model blev testfløjet i slutningen af 2010, er flere ydelseskrav nået og overgået. HondaJet er allerede nu det hurtigste, højest flyvende, mest lydsvage og mest benzinøkonomiske fly i sin klasse. Med den unikke placering af motorerne oven over vingerne er det lykkedes Honda at reducere lyden i såvel kabinen som ned mod jorden. Den nyskabende motorplacering muliggør desuden et større kabine- og lastrum.

Honda Aircraft planlægger nu årets flytest af de efterfølgende modeller, F3 og F4. Der skal i alt bygges fem FAA-tilpassede testmodeller, inden salget af forretningsjetflyet starter i midten af 2013.

Vigtige milepæle for Honda Aircraft Company
1997: En tanke blev til en skitse
1999: En skitse blev til en prototype
2003: De første flytest blev indledt
2005: Den første flyvning foran et globalt publikum ved EAA AirVenture
2008: Honda Aircraft Company åbner hovedkontor i Greensboro, North Carolina
2010: Det første FAA-tilpassede fly, F1, testflyves.
2011: Et nyt produktionsanlæg ved hovedkontoret står færdigtSe de seneste testflyvninger her