Ny Honda CR-V – større og bedre

20. oktober 2023

Ny Honda CR-V – større og bedre

Sjette generation af Honda CR-V er den ultimative SUV: en alsidig og dejlig komfortabel familiebil med masser af plads.

Den nye Honda CR-V imponerer med sit nye, flotte udseende, høje komfortniveau og brugervenlige funktioner. Det er en allround SUV, der imødekommer de flestes behov. Udseendet af den nye CR-V er markant forskelligt fra den tidligere generation af Hondas bedst sælgende bilmodel. Dens smalle forlygter og den massive grill får den til at se meget sporty og luksuriøs ud. Bagtil er lodrette bremselys og indikatorer kombineret, hvilket gør CR-V let genkendelig på afstand. Samtidig skaber den praktiske LED-belysning en ny, forbedret baglygtesignatur på bilen.

Modellen er vokset både i bredde og længde. Den er 10 mm bredere og hele 80 mm længere end sin forgænger, og akselafstanden er 40 mm længere. Det betyder endnu mere plads, både til tasker, klapvogne og alt andet, du kan læsse ind bagi, og også til passagerer. De udvidede dimensioner øger også stabiliteten ved højere hastigheder.

Klassens førende plads
Benpladsen var allerede generøs i den forrige generation af CR-V og er endnu mere generøs på bagsædet i den nye model, næsten i limousineklassen. En anden god og praktisk funktion er, at det er muligt at folde bagsæderne i otte forskellige positioner, perfekt til lange ture, hvor du måske vil hvile et stykke tid.

Bagagerummet er forbløffende 587 liter stort, åbningen er bred med et lavt bagagerumsgulv uden nogen høj kant, som tingene skal løftes over - meget praktisk. Derudover er elektronisk bagklap standard på alle modeller, hvilket er en meget praktisk funktion.

Flere andre luksusfunktioner er nu standard på alle CR-V-modeller, såsom soltag, navigationssystem og elstyrede forsæder.

Den helt nye plug-in-hybridmodel (e:PHEV) har et stort batteri, der giver en fuldt elektrisk rækkevidde på op til 82 km.

Det tager Ca. 4,7 timer at oplade fra 0 til 100 % ved hjælp af en indbygget 3,7 kW oplader**. Det effektive ladesystem giver et brændstofforbrug på giver et vægtet kombineret brændstoføkonomi på 125 km/l og elektrisk energiforbrug vægtet kombineret: 15,5 kWh/100 km.

Luksuriøs og nem at køre
Den nye Honda CR-V er meget praktisk i design. Du behøver ikke at kigge efter funktioner, de er, hvor du ville forvente, at de skulle være. For eksempel er det nemt at finde knapper og funktioner til klimaanlæg, opladningspunkter til mobiltelefoner osv. Knapperne er i øvrigt fysiske, ikke digitale og meget elegant designet. Interiøret er i sorte toner, herunder sæderne betrukket med sort ægte/syntetisk læder som standard.

Infotainmentsystemet er blevet stærkt forbedret: meget enklere layout og større skærm end den sidste generation af CR-V, nu ni tommer sammenlignet med syv tommer. Selv instrumenterne bag rattet er digitale, oplyst på en 10,2-tommer skærm. For første gang på CR-V projiceres et head-up-display direkte på forruden, så føreren kan se hastighed, førerassistance og navigation i en mere tydelig opløsning.

Hvor oplader du din telefon og tablet? Der er trådløs opladning foran gearvælgeren, men der er også en USB-A- og en USB-C-port foran samt to USB-C-porte i bag.

Plug-in-modellen har tohjulstræk og kan trække op til 1.500 kg. En ny snetilstand supplerer køreprogrammerne Normal, Sport og Econ. Snetilstand minimerer hjulspind og maksimerer grebet på glatte veje.

Den sikreste CR-V til dato
Den helt nye Honda CR-V er den første i Europa med Hondas mest avancerede sikkerhedssystem, Honda SENSING 360, som blandt andet fjerner blinde vinkler omkring bilen. Sikkerhed er en topprioritet for Honda, den nye CR-V har elleve airbags, herunder en ny midterairbag foran og en ny knæairbag til begge forsæder. En helt ny funktion advarer om krydsende trafik foran, nyttig i kryds med dårlig sigtbarhed. En anden advarer under vognbaneskift om køretøjer, der nærmer sig bagfra i næste vognbane. En tredje ny funktion er parkeringspilotsystemet, som hjælper dig med først at søge efter ledige parkeringspladser og derefter automatisk parkere for dig. Kan være rart, når du håndterer en stor SUV!

Honda CR-V e:PHEV plug-in-hybrid koster fra 553.900 DKK.

Mere om den nye CR-V

*Forbrug og rækkevidde påvirkes bl.a. af kørestil, vejrforhold og tilvalg af udstyr, hvor især høj hastighed og lave temperaturer reducerer rækkevidden.

**De viste vejledende ladetider er kun til sammenligningsformål. En opladning fra 0-100 % kan udføres på cirka 2,5 timer med en 6,8 kW AC-oplader (32A) og på cirka 12 timer ved brug af en hjemmeopladning 1,4 kW via stikkontakt under optimale forhold, såsom en temperatur omkring 25 °C. De faktiske opladningstider kan variere afhængigt af forskellige faktorer: herunder type, strømstyrken (32A/16A), tilstand og temperatur på ladeenheden og batteriet, startopladningen og miljøforhold såsom udendørstemperaturen på brugsstedet. Opladningstiden kan være væsentlig længere i koldere vejr, hvis separat lastbalancering er monteret i installationen, og hvis batteritemperaturen aktiverer beskyttelsesteknologi.

*Honda CR-V 2.0 i-MMD Plug-in Hybrid Advance Tech Økonomi- og emissionstal: (WLTP) vægtet kombineret 125,0 (km/l), CO2 vægtet 18,0 (g/km). Elektrisk energiforbrug vægtet kombineret: 15,5 kWh/100 km. Tallene er hentet fra EU-regulerede laboratorietestresultater og gengives her, så du kan sammenligne med andre biler, og afspejler muligvis ikke virkelige køreoplevelser.