Ny mobil robot med patenteret Honda-teknologi

4. juni 2012

Honda er med helt fremme, når det handler om at producere robotter, der har som opgave at lette hverdagen for mennesker. Den seneste nyhed er robotten UNI-CUB, som på en raffineret måde kan transportere mennesker med en hastighed på op til 6 km/h.

I slutningen af juni kan de besøgende på Japans National Museum of Emerging Science and Innovation se, hvordan UNI-CUB kan bruges i praksis i et offentligt miljø. For Honda har det været vigtigt, at robottens teknik og ydeevne skulle kunne indgå i et samspil med gående personer.

UNI-CUB trækkes af to hjul, hvoraf det forreste hjul er udstyret med Hondas patenterede teknologi Omni Traction Drive System. Dette system har gjort det muligt for robotføreren at bevæge sig både forlæns, baglæns, sidelæns og diagonalt. Føreren kontrollerer den mobile robot ved at læne sig i de forskellige retninger. En batteriopladning rækker til transporter på op til seks kilometer, og UNI-CUB kan i første omgang benyttes i miljøer, hvor der ikke er trapper eller andre forhindringer.

Fakta UNI-CUB

Sædehøjde: 745-825 mm
Batteritype: Litiumionbatteri
Maks. hastighed: 6 km/h
Rækkevidde: 6 km

UNI-CUB i action