Nyudviklet teknik giver færre bilkøer

11. maj 2012

Ingen bilister bryder sig om køer, og Honda har derfor påbegyndt udvikling af en ny teknik. Denne teknik skal ikke bare hjælpe føreren med at undgå at skabe bilkøer, men også nedbringe brændstofforbruget og udledning af udstødningsgasser.

Honda har sammen med forskere fra Tokyos Universitet udviklet et overvågnings- og hjælpesystem, som kan identificere tendenser til kødannelser på forhånd. Via informationer i bilens display skal førerne vejledes, så de med en ændret kørestil kan bidrage til, at der ikke opstår bilkøer. For eksempel gøre opmærksom på, når et bagved kørende køretøj kommer for tæt på. Ved at indsamle informationer om bilens køremønster bliver det muligt at opdage afvigelser, som ødelægger trafikrytmen og giver køer. Systemet kan også bidrage til at nedbringe antallet af påkørsler bagfra.

Hjælpesystemet er det første i verden af sin art, og indledende test viser, at gennemsnitshastigheden er blevet forbedret med næsten 25 procent. Samtidig faldt brændstofforbruget med otte procent for de køretøjer, der indgik i testene. Honda vil fortsætte sine testaktiviteter på de offentlige veje i Italien og Indonesien i maj og juni i år.