Seks detaljer, du bør tjekke inden vinteren

11. oktober 2022

Seks detaljer, du bør tjekke inden vinteren

Vinteren stiller ekstra høje krav til dig som chauffør – og til at din bil fungerer som den skal.

Her er seks simple tjek, du bør foretage på din bil.

1. Væsker
Din bil skal have væske nok i forskellige systemer – uanset vejret – for at fungere tilfredsstillende. Sørg for at tjekke:

  • Motorolie. Hvis oliestanden bliver for lav, risikerer du motorskader, som er dyrt at udbedre.
  • Kølevæske/frostvæske. Disse forhindrer din motor i at overophede/fryse. Frostvæske er nødvendig om vinteren, så blandingen ikke fryser.
  • Bremsevæske. Findes i bremsernes hydrauliske system, og hjælper din bil med at sætte farten ned, når du trykker på bremsepedalen.
  • Sprinklervæske. Sigtbarheden er ofte påvirket om vinteren - af sne, hagl, regn og salt. Derfor er det vigtigt altid at have nok sprinklervæske.

Hvis du ikke selv ved, hvordan alle disse væsker kan kontrolleres, så kontakt dit nærmeste autoriserede værksted inden vintersæsonen, og de vil med glæde hjælpe dig.

2. Vinduesviskere
Tjek alle dine viskerblade på bilen. Hvis de er slidte eller beskadigede, skal de udskiftes. Det anbefales, at du gør dette en gang om året. Du kan selv udskifte dem eller få et Honda-værksted til at gøre det for dig.

3. Vinterdæk
Tjek at dine vinterdæk er i god stand. Husk at de skal have en mønsterdybde på mindst 1,6 millimeter for at være lovlige i Danmark. Vinterdæk er mere effektive end sommerdæk ved lavere temperaturer – under 7C – selv på tørre vejforhold. De indeholder højere niveauer af naturgummi og er derfor mere fleksible ved lavere temperaturer, og deres slidbanemønstre tillader mere gummi at komme i kontakt med vejen. 

4. Belysning
I den mørke årstid er det især vigtigt, at lygterne på bilen virker – så du har et godt udsyn, men også så andre kan se dig. Gå rundt om bilen og tjek forlygter, baglygter, blinklys og tågelygter. Spørg nogen om hjælp eller parker i nærheden af ​​en væg eller et vindue, når du tjekker dine bremselys. Hvis du oplever, at et eller flere lygter ikke virker, så læs i bilens manual, om det er muligt selv at skifte pære. Dit Honda-værksted hjælper dig naturligvis med at skifte lygterne.

5. Batteri
Et bilbatteri mister gradvist sin samlede effekt over tid, og lave temperaturer reducerer levetiden yderligere ved at bremse de kemiske processer, der opstår i et batteri. Tager bilen længere tid end normalt at starte? Hvis du svarer ja til spørgsmålet, bør du få batteriet tjekket og eventuelt udskiftet på dit Honda-værksted.

6. Forrude
For at kunne have et godt udsyn, skal du holde alle vinduer og forrude rene. Er der frost, så skrab ruderne med en isskraber, inden du tager afsted. For at lette skrabningen kan du bruge afisningsmidler. Tænd for blæsere og hæv temperaturen i kabinen, og har du en opvarmet forrude, kan du starte den. Hvis du vil forhindre, at der dannes is på forruden, skal du dække den med et forrudedækken. Dette kan fastgøres til sidespejlene med velcrolukninger og sugekopper.

Kontakt din nærmeste forhandler