Verdenspremiere på Honda Civic Type R

Honda præsenterer flere spændende nyheder på bilsalonen i Genève. Blandt andet er der verdenspremiere på konceptmodellen Honda Civic Type R og på Hondas kommende brændselscellebil, FCEV.

4. marts 2014

Hondas nye konceptmodel, Honda Civic Type R, får premiere på årets bilsalon i Genève. Teametbag bilen har arbejdet ud fra konceptet “en racerbil til gadebrug”. Den præsenterede model vil være en god indikation på hvordan slutproduktet kommer til at se ud, når det lanceres i 2015. 

Stilen er fræk og aggressiv med inspiration hentet fra racerbanen. Et af Civic Type R’s mest karakteristiske træk er den nye bagspoiler med integrerede LED-lys i vingen. En detalje som giver bilen et futuristisk touch og fører os ind i en ny Honda-epoke. Samtidig har bilens designerteam arbejdet aktivt på at nedbringe luftmodstanden, øge afkølingen og optimere luftstrømmen for at skabe en så dynamisk bil som muligt. 

Der er endnu ikke meldt ud med yderligere information om bilens ydeevne. Det står derimod klart at den nye Civic Type R vil være den første Honda-model med de nye VTEC turbomotorer fra serien Earth Dreams Technology der lanceres i Europa. Den nye fircylindrede to-liters turbomotor med direkte indsprøjtning forventes at levere en klasseledende ydeevne på mindst 280 hk og at overholde udledningsnormen EURO 6.

På bilsalonen viser Honda også den bil der skal konkurrere i årets WTCC. Gabriele Tarquini og Tiago Monteiro, der har vundet mesterskaber, fortsætter med at køre for Castro Honda World Touring Car. I Genève præsenteres for første gang i Europa den nye brændselscellebil, FCEV, i en konceptudgave. FCEV bliver i 2015 lanceret i USA og Japan og på et senere tidspunkt i Europa.