Virtuelle racerløb, når Covid-19 sætter en stopper for rigtig bilsport

Hondas racerkørere i Formel 1, FIA World Touring Car Cup og STCC TCR Scandinavia har frustreret måttet se løb efter løb udskudt eller aflyst på grund af coronapandemien. Nu kører WTCR-kørerne i stedet virtuelt.

10. juni 2020

Mens Hondas racerkørere venter på, at sæsonen skal gå i gang, er de begyndt at køre i en ny serie – e-sportens svar på WTCR. Esteban Guerrieri, Tiago Monteiro, Nestor Girolami og Attila Tassi deltager alle i bilspillet, der foregår på baner, der ligner de rigtige baner, såsom Hungaroring, Slovakiaring og Sepang. De fysiske anstrengelser er naturligvis ikke lige så store som i den virkelige verden, men der kræves endnu mere fokus og koncentration af førerne.

I øjeblikket ser det ud, som om Formel 1 starter det første løb på Red Bull Ring i Østrig den 3.-5. juli, mens WTCR's første løb køres i Salzburg (også i Østrig) den 13. september. I Sverige er planen, at det første løb i STCC TCR Scandinavia skal foregå den 15.-16. august på Gelleråsen Arena. De første løb vil sandsynligvis foregå uden tilskuere.