YouTube-stjernen HondaPro Jason på nordisk besøg

24. september 2022

YouTube-stjernen HondaPro Jason på nordisk besøg

For elleve år siden var HondaPro Jason en "almindelig" bilsælger hos en Honda-forhandler i USA. Nu har han hundredtusindvis af følgere på sociale medier, rejser verden rundt og møder Honda-fans.

Hvis du siger Jason Richmond, er der måske ikke mange, der reagerer. Hvis man siger, at HondaPro Jason reagerer mange flere, ikke mindst hans 178.000 følgere på Yotube, 512.000 på Facebook og 161.000 på Instagram. På vej til Honda Euro Meet på Clastresbanan mellem Paris og Bruxelles fik den svenske Honda-klub og den svenske Honda-forhandler RA Motor ham til at tage en afstikker til Sverige i slutningen af ​​august for at deltage i et Honda-møde. Der var han imponeret over alle de specielle konstruktioner, han fik set nærmere på.

Han har noteret sig, at denne typer møder i Europa, fungerer som en familieoplevelse og påpeger, at både børn og hunde er med. Ifølge Jason er lignende møder i USA for det meste besøgt af mænd.

At han brænder for Honda, siger han er på grund af at virksomheden udsprang af teknologi og racerløb.

- Honda laver mere end bare biler, de laver alt fra sneslynger og bådmotorer til jetfly, siger han entusiastisk.

Ifølge ham er Hondas filosofi heller ikke at sælge så meget som muligt, uden at levere kvalitet.

Jason startede med Honda i 1987, først på værkstedet, siden som sælger og i 2011 tog tingene for alvor fart.

- Jeg var en almindelig bilforhandler, da jeg begyndte at tilføje instruktions- og teknikvideoer på YouTube, fortæller han.

Siden er det kun vokset, og nu rejser han verden rundt for at tale om Honda.

Han har ikke en favorit blandt alle Hondas biler.

- De er alle forskellige, og hver enkelt har sine fordele, siger han diplomatisk, mens han viser billeder af sin projektbil, en Honda 1300 Coupe 9S fra 1971, på sin telefon.

Når Honda mødet er ovre er tanken, at Jason vil sætte sig ned med Fredrik Sundby i hans Honda Civic (EG) Hatchback uden aircondition eller radio for at tage til Frankrig.

Dagen er ved at være slut, og det er tid til at tage plads i bilen, der skal tage ham til Frankrig, men det bliver en sand overraskelse. I stedet for Fredriks Honda Civic bliver det i en helt ny Honda HR-V, som Honda Sverige stiller til rådighed.

- Du er så sej, siger han med et stort smil på læben.

Inden han går, siger han:

- Hold aldrig op med at tro på Honda, der vil være masser af gode ting forude.

Tekst: Anders Nordner
Foto: Peter Gunnars