Honda Jazz – ny helt fra bunden

Hondas ingeniører har fuldstændig redesignet den ikoniske bilmodel, da de udviklede den fjerde og seneste generation.

11. marts 2020

Honda Jazz er designet ud fra et japansk udtryk: "Yoo no bi". Det indebærer at se skønheden i hverdagsgenstande, som med tiden er blevet finpudset, så de nu er endnu smukkere og ergonomiske at bruge til deres specifikke formål.

Oversat til bildesign vil det sige, at Honda Jazz har fået en glat, enkel og tidløs form, hvor et kort frontparti følges op af en lang, skrånende taglinje. Bilen skal føles mere afbalanceret og sikker i sin udformning med en lavere loftshøjde og et fremadlænet design af bagklappen. Antallet af unødvendige funktioner er minimeret, og de ydre linjer er forenklet for at skabe en bil med et venligt og frisk udseende og et behageligt og praktisk interiør.

Jazz har blandt andet førsteklasses og bløde materialer i instrumentpanelet og kabinen. Mere komfortable sæder med bedre lændestøtte foran og tykkere polstring på bagsædet øger komforten for alle passagerer.

Bilens A-stolper er halvt så tykke som på den tidligere model, og det giver bedre lys og udsyn i kabinen. Jazz bevarer stadig sin høje kollisionssikkerhed takket være nye avancerede teknologier, der anvendes til at designe chassiset, og som har verdenspremiere på denne model.

En ny Honda Jazz-variant er blevet føjet til modelsortimentet, og den kaldes Crosstar. Med øget frihøjde, integrerede tagskinner, vandtæt polstring og lidt hårdere design tiltrækker den førere, som ønsker en mere SUV-lignende model.

Den nye Honda Jazz har en ny hybridteknologi, der kaldes e:HEV, og det betyder, at bilen er udstyret med to kraftfulde elmotorer og en 1,5-liters DOHC i-VTEC-benzinmotor. Den samlede effekt er 109 hestekræfter eller 80 kW. Brændstofforbruget 22,2 km/l (WLTP) for standardmodellen og 20,8 km/l for Crosstar.

Jazz har stadig bevaret de fantastiske sæder, Magic Seats, som giver meget fleksibel og alsidig lastning i denne kompakte bybil, der kan rumme hele 1.203 liter med bagsæderne slået ned. Honda Jazz vil være tilgængelig i Danmark til sommer. Priserne præsenteres på et senere tidspunkt.


Mere om Honda Jazz Hybrid