At køre der hvor ingen anden Honda har været

Du husker måske vores fortælling om den farverige ”Lastochka” en 97´er Civic og de tre ingeniører Adriaen Nelemans, Igor Orlov og Evgeny Mostovoy som samarbejder med Ingeniører uden grænser?

28. februar 2017

De gav sig ud på en lang rejse, først af Norge til Japan og derefter fra Sydafrika tilbage til Norge igen. Nu har vores venner været på den sidste etape på det afrikanske kontinent. 

Hvem har ikke drømt om et ”road trip” eller at rejse verden rundt engang? Adriaen Nelemans, Igor Orlov og Evgeny Mostovoy har virkeliggjort sine drømme gennem en hændelsesrig rejse rundt i verden i en 20 år gammel Honda Civic. Læs om deres første del af rejsen her. 

På den sidste del af rejsen i Afrika kørte vi fra Nairobi, Kenya til Alexandrias Havn i Egypten. Vi rejste gennem skiftende landskaber, fra herligt frodige, grønne bjerge til den stegende hede Saharaørken. Rejsen har hidtil været en fantastisk oplevelse, og vi er kommet så meget længere end hvad de fleste mennesker har troet muligt. Det beviser virkelig vigtigheden af at tro på kraften i ens drømme, ”The Power of Dreams”, siger Adriaen.

På en af vejene i Kenya kørte en lastbil et af Lastochkas sidespejle af, hvilket også ødelagde sideruden. Langt fra Honda serviceværkstedet fik fyrene improviseret en siderude af en smule gennemsigtig plast, og et nyt sidespejl erstattede det originale. Adriaen, Igor og Evgeny besøgte derefter Omodalen i sydvest Etiopien, et afsides område kendt for det traditionelle stammeliv hvor en tyreridningsceremoni indvier unge drenge til voksenlivet. Her bor Hamal-stammen som forsørger sig som hyrder.

-Vi holdt en lektion i en af de lokale byer, og at få lov til at opleve denne unikke kultur efterlod et bestående indtryk hos os, siger Igor.

Efter de snoede veje i Etiopien så ind i Sudan og dets ørkenlandskab.

-Det var skønt at kunne køre på gode veje og anvende femte gear igen. Lastochka blev bemærket, i særdeleshed fra de skoleelever som brugte mødet til at lave farveglade modeller af bilen under vores lektioner, siger Evgeny.

I Sudan gjorde de hold ved Meroe og de Nubiske pyramider, derefter tog de færgen over Nassersøen og passerede dermed grænsen over til Egypten.

-Her blev vi modtaget med enorm gæstfrihed. Vi opholdt os i lokale byer og blev indbudt af mange mennesker til te, middag og en række kulinariske lækkerier. Vi fulgte Nilen hele vejen op til Alexandria. Det svale middelhavsklima var en velkommen forandring fra de varme ørkentemperaturer vi oplevede tidligere. Med blandede følelser tog vi afsked med Lastochka, som via et fragtfartøj skal skibes til Slovenien da vi til februar påbegynder den sidste del af etapen, forklarer Adriaen.

 

Du kan se flere billeder fra rejsen på instagramkontoen lteamproductions