Blandt gorillaer og action-skuespillere

De tre ingeniører Evgeny Mostovoy, Adriaen Nelemans og Igor Orlov fortsætter den eventyrlige rejse med deres 97´er Honda Civic.

14. november 2016

Efter bilen fik et omhyggeligt service fra Honda teamet i Japan, som indbefattede udskiftning af hjul og dæk, køler og batteri, blev den tro tjener ”Lastochka” transporteret til Durban i Sydafrika. Der blev affjedringen udskiftet, frihøjden blev øget og en beskyttelsesplade blev monteret, -alt for at bilen skulle kunne klare de hårde veje på det Afrikanske kontinent på den lange vej hjem til Bergen i Norge.

I udkanten af Kapstaden interviewede vi kunstneren Lionel Smith som gav vores bil et friskt udseende ved at tillægge den lidt farve. Så var vi klar til nye eventyr.  Vi kørte først til Namibia hvor vi tilbragte flere dage i et område hvor man avler hvide næsehorn –en meget speciel oplevelse! Vi lærte også folket og deres lokale skikke i Himbastammen i det nordlige Namibia at kende, siger Adriaen Nelemans.

I forrige nyhedsbrev kunne du læse om hvordan de tre ingeniører Evgeny Mostovoy, Adriaen Nelemans og Igor Orlov rejser verden over i en 97´er Honda Civic.

Læs mere om deres første del af rejsen her.

Nu fortsætter eventyret. Efter bilen fik et omhyggeligt service fra Honda teamet i Japan, som indbefattede udskiftning af hjul og dæk, køler og batteri, blev den tro tjener ”Lastochka” transporteret til Durban i Sydafrika. Der blev affjedringen skiftet, frihøjden blev øget og en beskyttelsesplade blev monteret, -alt for at bilen skulle kunne klare de hårde veje på det Afrikanske kontinent på den lange vej hjem til Bergen i Norge.

- I udkanten af Kapstaden interviewede vi kunstneren Lionel Smith som gav vores bil et friskt udseende ved at tillægge den lidt farve. Så var vi klar til nye eventyr.  Vi kørte først til Namibia hvor vi tilbragte flere dage i et område hvor man avler hvide næsehorn –en meget speciel oplevelse! Vi lærte også folket og deres lokale skikke i Himbastammen i det nordlige Namibia at kende, siger Adriaen Nelemans. 

De tre ingeniører fortsætter med at give lektioner i lokale skoler langs rejsen. I undervisningen fokuserer de på vedvarende energi, og på at vise værdien af ingeniørkundskaber og at tage en uddannelse. Eleverne får lov til at bygge en lille Honda Civic som drives af strøm fra solceller.

-Vores undervisning gives til under-priviligerede elever på forskellige steder, lige fra baggårde til fortove og skoler. Vi vil stimulere elevernes nysgerrighed og kreativitet, og vise dem hvad meningsfuld teknik er. Opgaven vi giver dem virker umulig for de fleste, men ved at vejlede dem gennem opgaven lykkes det alle grupper at fuldføre denne med succes. Vores filosofi bag lektionerne går ud på at alt er muligt med udholdenhed og engagement – præcis som Hondas mission: the Power of Dreams, siger Evgeny Mostovoy.

På rejsen oplever de forskellige kulturer og møder inspirerende mennesker. En af dem er Isaac Nabwana, grundlæggeren af action-filmcenteret i Kampala i Uganda, som i folkemunde kaldes for Wakaliwood.

-De her mennesker udfører et fantastisk job og det lykkes at producere de fleste af filmene med et budget på mindre end 200 dollar. De fremstiller deres egne rekvisitter og støtter den lokale ungdom, siger Igor Orlov.

I Kongo besøgte Adiraen, Evgeny og Igor bjerggorillaerne i nationalparken Virunga.

-At komme så tæt på disse imponerende dyr var en forbløffende oplevelse. Vi var meget imponerede og glade for at se disse fantastiske skabninger i deres naturlige miljø, siger Adriaen Nelemans.

Eventyret fortsætter og du kan se flere billeder fra rejsen på instagramkontoen lteamproductions.