Honda – ikke kun elbiler

21. januar 2024

Honda – ikke kun elbiler

Honda bygger fortsat videre på sin elektrificering med det mål at lancere 30 nye elbiler globalt inden 2030. Men det er mere end driften af bilerne, der bliver mere bæredygtig.

Honda opnåede i 2023 sit mål om at elektrificere det almindelige bilsortiment i Europa. I slutningen af 2022 blev Civic Hybrid lanceret, og i 2023 kom to nye SUV-modeller, CR-V som hybrid- og plugin-modeller og den første elektriske SUV, e:Ny1. Målet er at lancere 30 nye elbiler globalt inden 2030.

Første eldrevne tohjulede køretøj
Vores engagement for en mere bæredygtig drift indebærer mere end biler. Hondas helelektriske motorcykel i Europa hedder EM1:e. Den bruger Honda Mobile Power Pack e, der er noget så smart som udskiftelige batterier.

Honda investerer i mere bæredygtige materialer og vedvarende energi. Hondas energiforbrug i Europa kommer for 97 procents vedkommende fra fornyelige energikilder.

Honda udvikler ikke kun køretøjer, men også infrastruktur til opladning af elektriske køretøjer. Hondas intelligente opladningstjeneste, e:PROGRESS, vil snart være tilgængelig i hele Europa såvel som for ejere af andre mærker.

Honda har også gennemført et projekt, som skal give netstabilitet ved hjælp af en flåde af elbiler. Pilotprojektet, som blev gennemført i Tyskland af Honda i samarbejde med Next Kraftwerke, brugte seks Honda e og seks tovejs CCS-opladere, Honda PowerManager. Med projektet ønsker Honda at vise, hvordan elbiler kan hjælpe med bedre at balancere udbud og efterspørgsel gennem tovejs opladningsteknologi. Dette initiativ er drevet af Hondas ambition om at skabe et bæredygtigt samfund uden miljøpåvirkning ved at forbinde elektrificerede mobilitetsprodukter og energitjenester.

Mere om Hondas miljømål