Honda lancerer partnerskab med Sony

7. juni 2022

Honda lancerer partnerskab med Sony

Honda og Sony har underskrevet en hensigtserklæring om at starte et joint venture, der skal udvikle og sælge elbiler.

At disse to japanske industrigiganter begynder at arbejde sammen om at udvikle nye elbilmodeller er virkelig spændende nyheder! Gennem det nye fællesejede selskab, som endnu ikke har et navn, planlægger Honda og Sony at udvikle og sælge batteridrevne elbiler. Ideen er, at det nye selskab skal etableres i 2022. Alliancen har til formål at samle Hondas kapacitet til at udvikle mobilitet, teknologi til fremstilling af køretøjskarosserier og erfaring med at håndtere eftermarkedsservice med Sonys ekspertise i at udvikle og anvende billedbehandling, sensing-teknologier, telekommunikation, netværk og underholdning. Dette for at kunne skabe en ny generation af mobilitet og services, der er tilpasset brugerne og omgivelserne.

Den første elbilmodel fra det nye selskab forventes at komme til salg i 2025. Det nye selskab forventes at planlægge, designe, udvikle og sælge elbilerne, men ikke eje og drive produktionsfaciliteter. Her er det meningen, at Honda skal fremstille den første EV-model (EV står for electric vehicle) på virksomhedens egne bilfabrikker. Tanken er også, at en mobilitetstjenesteplatform skal udvikles af Sony og stilles til rådighed for det nye selskab.

- Den nye virksomhed vil stræbe efter at være på forkant med innovation, evolution og udvidelse af mobilitet rundt om i verden, ved at anlægge en bred og ambitiøs tilgang til at skabe værdi, der overgår kundernes forventninger og fantasi. Det gør vi ved at udnytte Hondas banebrydende teknologi og knowhow i forhold til miljø og sikkerhed, samtidig med at vi tilpasser begge virksomheders tekniske aktiver. Selvom Sony og Honda er virksomheder, der deler mange historiske og kulturelle ligheder, er vores tekniske ekspertiseområder meget forskellige. Derfor tror jeg på, at denne alliance, der forener styrkerne i vores to virksomheder, giver store muligheder for fremtidig mobilitet, siger Toshihiro Mibe, direktør, præsident, repræsentant for administrerende direktør og CEO, Honda Motor Co., Ltd.

Hondas filosofi