Modeller vi husker: Honda CR-V første generation

2. november 2022

Modeller vi husker: Honda CR-V første generation

Den første generation af Honda CR-V var en af de modeller, der gjorde SUV-klassen så populær i 1990'erne

Den første generation af Honda CR-V blev introduceret i Japan i oktober 1995, men blev først lanceret i Europa i 1997. Bilen blev bygget på samme platform som Civic. CR-V havde en 2,0-liters firecylindret benzinmotor, der ydede 126 hestekræfter ved 5.400 o/min.

Den kunne fås med en fem-trins manuel gearkasse eller en fire-trins automatgearkasse. Den havde selvbærende karosseri og individuel hjulophæng i modsætning til rent terrængående køretøjer. Frihøjden var højere end en personbil. Der var et lille nedfældeligt sofabord mellem fører- og passagersædet og et aftageligt campingbord i bagagerummet. Bagsæderne kunne lægges ned. Modellen havde tidens typiske let kantede ydre design og god plads i interiøret. Reservehjulet, der var placeret på bagklappen, blev et tydeligt kendetegn ved modellen. Bagklappen var todelt. Det var nok at åbne glasruden, hvis der skulle læsses lette ting, men det var også muligt at åbne hele bagklappen med reservehjulet.

Honda CR-V anses som by-SUV´ens pionær. Den klarer sig dog godt både i by og på land. Bilen blev meget populær blandt campingvognsejere, hestefolk, jægere og friluftsentusiaster for dens rustikke stil, gode trækegenskaber og for dens køreegenskaber på grusveje og under glatte forhold. Den første generation blev produceret frem til 2001.

Mere om CR-V