Ny Honda CR-V får højeste sikkerhedsvurdering

Fem ud af fem mulige stjerner. Det blev vurderingen af den nye Honda CR-V, da den blev testet af den europæiske organisation Euro NCAP, som vurderer nye bilers sikkerhed.

27. maj 2019

I slutningen af februar kom afgørelsen om, at den nye Honda CR-V blev tildelt de bedste anmeldelser ud fra de seneste sikkerhedstests der er blevet foretaget hos Euro NCAP. Modellen modtager meget høje karakterer for beskyttelse af voksne og børn. Honda CR-V har både aktive og passive sikkerhedsfunktioner.

Bilens platform er bygget af en ny type ekstremt stærkt varmpresset stål, som både forbedrer køreegenskaber og kollisionssikkerhed. Platformen er ekstremt stærk og stiv. Det bruger et netværk af indbyrdes forbundne elementer i konstruktionerne til at distribuere kollisionskræfterne mere jævnt. Konstruktionen hjælper med at reducere de kræfter, som passagererne udsættes for i tilfælde af kollision og giver meget god for-, bag- og sidekollisionsbeskyttelse. Seks airbags hjælper med at beskytte passagererne ved en kollision.

Disse passive sikkerhedsfunktioner suppleres med en række aktive sikkerhedsteknikker. Ved Honda kalder vi dem Honda Sensing og er det mest omfattende af slagsen i sin klasse. En række sensorer, kameraer og radarer hjælper føreren i potentielt farlige situationer. Der er systemer, der hjælper med at bremse bilen, såkaldt city brake, kollisionsadvarsler, systemer, der advarer, når du utilsigtet forlader banen, intelligente hastighedsbegrænsere og teknologi, der justerer køretøjets hastighed, også når biler "skærer ind" foran dig.

Et relevant spørgsmål at stille er, om ikke alle moderne biler får fem stjerner i Euro NCAPs test. Svaret er, at mange, men langt fra alle bilmodeller, er tildelt fem stjerner. Nogle får faktisk slet ingen stjerner. Se her: https://www.euroncap.com/en

På Hondas modeller har den nye CR-V, som Jazz, HR-V og Civic alle modtaget fem stjerner, det vil sige den højeste rating.

 

Mere om CR-V