Honda-e på gaden med bygninger i baggrunden

VIGTIGE FAKTA OM ELBILER

Få mere at vide om den stille revolution lige rundt om hjørnet

STRØMMEN INDEN FOR

En elbil ville kunne forsyne dit hjem – eller nettet

Det forventes, at der vil være flere elbiler på vejene i år 2030, og derfor kræver presset på det nationale elnet intelligent tænkning. Svaret kommer i form af intelligent opladning. Et intelligent elnet vil sikre, at hovedparten af bilerne oplades uden for spidsbelastningsperioder uden at belaste nettet

Det vil endda betyde, at overskydende strøm i et bilbatteri vil kunne leveres tilbage til nettet, når der er brug herfor, eller blive brugt til at forsyne private hjem i fremtiden. Så før du skulle bruge bilen igen, ville batteriet være fuldt opladet – alt sammen uden at du behøver at løfte en finger.

OPLADNINGS MULIGHEDER

Forbered dig på en superopladning

På en lang tur er ventetiden ved genopladning af en elbils batteri allerede imponerende kort. Den gode nyhed er, at den bliver endnu kortere.

Meget lig de forbedringer der er sket med hensyn til bredbåndshastigheder, er ladestandere, som kan levere mere strøm – op til 350 kW – under udvikling. Compare that with the most common, 50kW rapid charging point found in the UK, and charging times will be quick.

Grafik for batteriopladningsstatus

BLIV GRØN FOR AT SPARE

Honda e set skråt bagfra med glasbygninger i baggrunden

Benzin eller dieselolie tegner sig for en betydelig del af omkostningerne ved at have en bil. Next Green Car beregner, at benzin koster 0,95 kr. pr. km, mens elektricitet koster lidt over 0,21 kr. pr. km, afhængigt af energileverandøren.

Det svarer 1.188 kr. måneden for benzin og lidt mere 263 kr. hvis der regnes med et gennemsnitligt årligt kørt kilometertal på 15.000 km. kunne betyde en væsentlig besparelse, som alle ville sætte pris på. (De viste data er fra september 2019)

Udgifterne til service er overraskende begrænsede

Udgifterne til rutinemæssig servicering af en elbil er mindre end for en benzin- eller dieselbil. Dette skyldes primært, at det ikke er nødvendigt at skifte motorolie. Det betyder, at en typisk service tager mindre tid at udføre og er mere økonomisk, så du hurtigt er på farten igen.