Hondas verden

Fremtidens Honda

Nærbillede af Honda-konceptbil ved Tokyo Motor Show, set forfra.
Nærbillede af Honda-konceptbil ved Tokyo Motor Show, set forfra.
Honda-konceptbil, set skråt forfra.
Honda-konceptbil, set skråt forfra.

Glæden og begejstringen ved at dele vores største ambitioner med alle rundt om i hele verden er kernen i alt, hvad vi gør: Vi elsker at få ting til at ske. Som Soichiro Honda sagde engang: "Vi har alle ret til vores skøre drømme."

Rul

Honda-logo.

Et mindre miljøaftryk har stor prioritet

Hvordan vi bruger teknologi til at passe på miljøet.

Blå himmel til vores børn

Vores globale miljøslogan er "Blue Skies For Our Children". Dette udsagn er velkendt for vores ingeniører, der første gang brugte det som internt slogan i 1970'erne, da de udviklede CVCC-motoren. Holdet bag denne motor viste, hvilken forskel nytænkning kunne gøre, og det er en grundsætning, vi er stolte af at holde fast i den dag i dag.

Vores CO2-mål

De ambitiøse mål, vi har sat os.

Vi har sat os nogle ambitiøse miljømål. I 2020 skal Honda-biler udlede 30% mindre CO2 end i 2001. Vi planlægger også at reducere andre udstødningsemissioner markant og dermed bidrage til at holde luften i vores byer rene til alles fordel.

Emissionsambitioner

Vores mål for 2050 er endnu større. Vi ønsker, at vores verdensomspændende flåde af biler skal halvere mængden af CO2, de udleder, i forhold til 2001-modellerne. Dette er et mål for alle Honda-biler, der er i brug, ikke kun for de nye, der sælges. Det betyder i realiteten, at Honda-biler skal udlede 80-90% mindre CO2 end 2001-modellerne. Fordelene for kunderne og miljøet er indlysende.

Nærbillede af instrumenter i Honda.

Informationsdisplays er med til at give Honda-førere en mere effektiv adfærd på vejene. Her er grønt bogstaveligt talt godt.

Et indblik i en Honda-motor.

Vores stadig mere effektive forbrændingsmotorer hjælper med at rense luften i dag, mens vi venter på morgendagens teknologi.

Clarity står for klarhed

Kraften i grundstoffet H.

Honda Clarity var et teknologisk gennembrud. Vi afslørede denne konceptbil, der drives af brintbrændselsceller, tilbage i 2006, og kort tid efter blev en version produceret i et begrænset antal (FCX Clarity) verdens første kommercielt tilgængelige brændselscellebil.

Anden generation

Den nyeste version, Clarity FCV, er gjort tilgængelig for udvalgte kunder i Europa for at hjælpe os med at forbedre og afprøve konceptet elektrisk kørsel. Alt, hvad vi lærer af Clarity, tager vi med i udviklingen af vores næste generation af modeller og i vores langsigtede fremtidsplaner.

Honda Clarity FCV, der kører fra borde, set skråt forfra.

Den første Clarity FCV, Hondas mest avancerede nul-emissions-bil, ankommer til Europa.

Honda-produktionens livscyklus

Finpudsning af produktionsprocessen.

Hondas ingeniører tænker nøje over hver eneste fase i en bils liv, når de vurderer dens miljøpåvirkning. Vi kalder det Honda Lifecycle Assessment, eller LCA. Det hjælper os med at sikre mindst mulig påvirkning fra vores produktion og processer.

En fælles indsats

Det begynder i de tidligste faser af udviklingen og har til formål at reducere miljøpåvirkningen fra produktionen – og fra alle leverandører, der leverer dele til vores fabrikker til fremstilling af bilerne. Vi hjælper også Honda-forhandlere med at blive grønnere forhandlere.

Genbrugt indhold

Et køretøj påvirker miljøet mest, mens det er i brug. Denne fase står for omkring tre fjerdedele af den samlede CO2-udledning. Det er derfor, at vores ambitiøse CO2-mål er så afgørende. Og i overensstemmelse med EU's regler for udrangering kan Honda-biler genanvendes – langt over 90% af vores biler kan genbruges.

Opbyg tillid

Honda Academy blev oprettet, så vi kunne blive bedre til at forstå og betjene hver enkelt kunde.

Billede af Honda Academy.
Honda-tekniker, der arbejder på en bil på fabrikken.

Hondas medarbejdere opfordres til at foreslå måder, hvorpå vi kan minimere vores påvirkning af miljøet.