Nærbillede af Honda-konceptbil ved Tokyo Motor Show, set forfra.

Fremtidens Honda

Glæden og begejstringen ved at dele vores største ambitioner med alle rundt om i hele verden er kernen i alt, hvad vi gør: Vi elsker at få ting til at ske. Som Soichiro Honda sagde engang: "Vi har alle ret til vores skøre drømme."

Honda-konceptbil, set skråt forfra.

Et mindre miljøaftryk har stor prioritet

Hvordan vi bruger teknologi til at passe på miljøet.

Blå himmel til vores børn

Vores globale miljøslogan er "Blue Skies For Our Children". Dette udsagn er velkendt for vores ingeniører, der første gang brugte det som internt slogan i 1970'erne, da de udviklede CVCC-motoren. Holdet bag denne motor viste, hvilken forskel nytænkning kunne gøre, og det er en grundsætning, vi er stolte af at holde fast i den dag i dag.

Vores CO2-mål

Vi har givet os selv en ambitiøs miljømålsætning om, at Honda-biler i 2020 skal udlede 30 % mindre CO2, end vores flåde gjorde i 2001. I 2020 lykkedes det Honda at opnå en reduktion på næsten 29,8 %. Vi har nu fastsat et endnu større CO2-emissionsmål på netto nul i 2050.

Nærbillede af instrumenter i Honda.

Informationsdisplays er med til at give Honda-førere en mere effektiv adfærd på vejene. Her er grønt bogstaveligt talt godt.

Emissionsambitioner

Vores mål for 2050 er endnu større. Vi ønsker, at vores verdensomspændende flåde af biler skal halvere mængden af CO2, de udleder, i forhold til 2001-modellerne. Dette er et mål for alle Honda-biler, der er i brug, ikke kun for de nye, der sælges. Det betyder i realiteten, at Honda-biler skal udlede 80-90% mindre CO2 end 2001-modellerne. Fordelene for kunderne og miljøet er indlysende.

Et indblik i en Honda-motor.

Vores stadig mere effektive forbrændingsmotorer hjælper med at rense luften i dag, mens vi venter på morgendagens teknologi.

Clarity står for klarhed

Honda Clarity var et teknologisk gennembrud. Vi afslørede denne konceptbil, der drives af brintbrændselsceller, tilbage i 2006, og kort tid efter blev en version produceret i et begrænset antal (FCX Clarity) verdens første kommercielt tilgængelige brændselscellebil. Honda indstillede produktionen af Clarity i 2021 for at fokusere på sine kommende elektriske modeller, men har ikke udelukket brug af brintteknologi i fremtiden.

Honda Clarity FCV, der kører fra borde, set skråt forfra.

Honda-produktionens livscyklus

Finpudsning af produktionsprocessen. Hondas ingeniører tænker nøje over hver eneste fase i en bils liv, når de vurderer dens miljøpåvirkning. Vi kalder det Honda Lifecycle Assessment, eller LCA. Det hjælper os med at sikre mindst mulig påvirkning fra vores produktion og processer. Det begynder i de tidligste faser af udviklingen og har til formål at reducere miljøpåvirkningen fra produktionen – og fra alle leverandører, der leverer dele til vores fabrikker til fremstilling af bilerne. Vi hjælper også Honda-forhandlere med at blive grønnere forhandlere.

Billede af Honda Academy.

Opbyg tillid: Honda Academy blev oprettet, så vi kunne forstå og betjene hver enkelt kunde bedre.

Genbrugt indhold

Et køretøj påvirker miljøet mest, mens det er i brug. Denne fase står for omkring tre fjerdedele af den samlede CO2-udledning. Det er derfor, at vores ambitiøse CO2-mål er så afgørende. Og i overensstemmelse med EU's regler for udrangering kan Honda-biler genanvendes – langt over 90% af vores biler kan genbruges.

Honda-tekniker, der arbejder på en bil på fabrikken.

Hondas medarbejdere opfordres til at foreslå måder, hvorpå vi kan minimere vores påvirkning af miljøet.

Find ud af mere

Oplev Honda-filosofien

Læs nu