Hvad skal man lave på lange ture med børn

Få seks gode ideer til at holde de små beskæftiget på en lang biltur, inklusive gode steder at stoppe, og hvad der skal pakkes.

Er vi der ikke snart? Er det ikke de ord, som alle forældre frygter? Det behøver ikke at være en prøvelse at sikre, at de yngre passagerer er godt underholdt på en lang køretur. Få seks enkle ideer til en sjovere og mere familieegnet biltur.

Dreng spiller på tablet på en biltur

1. Download serier, spil og film

Uanset om du har ryglænsskærme, eller dine børn har tablets, så sørg for at downloade deres yndlingsfilm og -indhold før turen.

Spil, film, apps og lydbøger er alle praktiske måder at slå et par timer ihjel på. Installer dem på dine børns enheder – sørg for at gøre det aftenen før, så du ikke bruger mobildata til at streame dem på dagen. En tablet med 256 GB lagerplads vil have plads til omkring 8 timers video i høj opløsning. 512 GB vil have det dobbelte – nok til selv de længste rejser.

Spillekonsoller er i årevis blevet brugt til at fordrive tiden derhjemme. Nu har vi langt mere avancerede konsoller med en række sjove og lærerige problemløsningsspil – som kan bruges væk fra hjemmet.

2. Biltursbingo

De fleste af os har spillet 'Gul bil', men hvorfor ikke prøve noget nyt og spille biltursbingo? Lav dit bingokort af ting, man møder på vejen, og giv point til den første person, der får en række eller fuldt hus.

Vælg elementer, man kan se eller høre på rejsen, såsom biler i forskellige farver, køretøjstyper eller mærkenavne på tankstationer, lyde som et bilhorn, at få øje på en hund eller typer af dyr på en mark. Øg indsatsen med et par enkle præmier, såsom slik eller snacks.

3. Tid til at tegne

Der kan komme gang i kreativiteten, når man ser ud af vinduet på en biltur, uanset om du er tryg ved at give dem farveblyanter og en blok eller vil give dem de specielle vandtuscher, der ikke kan afsætte mærker.

De små kan bruge lang tid på at tegne, eller det kan trætte dem nok til en lur. Hvis du monterer et rejsebord eller en bakke på et barnesæde, hjælper det med at holde alt på plads på bagsædets kunststudie.

4. Hvem er naboen?

Sidder I fast i trafikken? Vi har alle været der. Det er her spillet "hvem er naboen" kan hjælpe.

1. Alle ser hurtigt ud af deres vindue for at se, hvem der er i bilen ved siden af (se væk igen, så de ikke tager dig i at stirre).

2. Prøv at finde på en forhistorie til den nabo, du lige har set.

3. Giv dem et sjovt navn, en fjollet stemme og bestem, hvor de er på vej hen.

5. Foto-shoot

Uanset hvor du rejser hen, må du ikke glemme dit kamera. Hvis dine børn har smartphones eller tablets, kan du bede dem om at tage billeder af rejsens seværdigheder.

Sammenlign billederne, når turen er slut – eller lav udfordringer. Se for eksempel, hvor mange forskellige dyr eller biltyper de kan fotografere (sørg for, at de ikke bruger blitz).

Hvad skal man pakke til en familietur

1. Snacks

Snacks og lækre sager er essentielle på enhver tur og kan holde humøret oppe på en lang rejse.

Brug en æske med separatorer indeni, og fyld derefter hvert rum med en velsmagende snack, såsom slik, chips, kiks og frugt. På den måde kan du holde din bil pæn og ryddelig, og det betyder samtidig færre stop til madkøb på tankstationer.

2. Puder og et tæppe

Hvis du skal på en lang tur og planlægger at tage afsted tidligt om morgenen eller at køre natten igennem, er der gode chancer for, at dine børn vil få brug for en lur. Pak en rejsepude og et lille tæppe, så de kan blive puttet godt.

3. En god bog

En god bog kan holde dine små underholdt på en lang rejse. Simpelt, men effektivt. Forkæl dem med en ny bog til turen, eller opfordre dem til at genfinde en gammel favorit – bare sørg for, at de ikke bliver køresyge af at læse, mens bilen er i bevægelse.

4. De mest nødvendige ting

Ud over at sikre, at dine børn har masser at lave og er godt underholdt, skal du også sørge for, at du har pakket de mest nødvendige ting. Glem ikke:

• Køresygemedicin/-armbånd

• Vådservietter (til klistrede hænder)

• Vand

• Solcreme

• Behageligt ekstratøj

• Førstehjælpskasse