Er det hurtigst at oplade din telefon eller din elbil?

Honda e kan oplades hurtigere end en smartphone – eller endda et smartwatch.

Det tager kun 31 minutter at tage den elektriske bybil fra lavt batteriniveau til 80 % takket være en batteriteknologi, der er i konstant udvikling, og lynhurtig opladning ved 50 kW – det er den slags opladere, du ser på tankstationer eller uden for supermarkeder.

For at sætte det i perspektiv har vi kigget nærmere på, hvordan Honda e klarer sig i forhold til hverdagsgadgets: En smartphone, et smartwatch, en bærbar computer og et sæt Bluetooth-hovedtelefoner.

Se vores film nedenfor, og læs videre i vores artikel for at få mere at vide.

Hvor længe tager det at oplade en elbil?

Det tager omkring 31 minutter at oplade en elbil, fra du får vist en advarsel om lavt batteriniveau og op til 80 % med en lynhurtig oplader ved 50 kW.

Advarslen om lavt batteriniveau bliver aktiveret ved 17 % – hvilket svarer til en smartphone – og det afhænger af den anvendte type oplader, hvor hurtigt bilen bliver opladet. Gå til Sådan oplader du en elbil på en halv time for at få flere oplysninger.

Honda e sammenlignet med dine hverdagsgadgets

For at give en idé om, hvor lang tid det tager at oplade en elbil, har vi sammenlignet elbilen Honda e med en række forskellige gadgets, der findes i mange menneskers hjem.

Hvordan kan du oplade en elbil på en halv time?

Honda e kan gå fra lavt batteriniveau til 80 % på 31 minutter, når du bruger lynhurtig opladning – som er en ud af tre opladningsmuligheder:

Lynhurtig opladning

Lynhurtige opladere er den hurtigste måde at oplade din elbil på. De kan give mellem 25 og 99 kW. Lynhurtige opladere findes ofte på tankstationer og på steder tæt på store veje, og de er placeret, så din bil kan blive ladet hurtigt op – og ellers kan du shoppe lidt eller tage en pause.

Hurtig opladning

Hurtig opladning kræver en wallbox eller et commando-stik – begge kan give mellem 7 og 22 kW. Du kan have en hurtig opladningsenhed installeret derhjemme – f.eks. den enhed, der bruges i Hondas intelligente e:PROGRESS-opladningstjeneste til hjemmebrug – eller du kan finde dem på visse arbejdspladser.

Langsom opladning

Langsom opladning er den mest enkle måde at oplade din bil på. Den skal bruge mellem 3 og 5 kW, og du skal bare bruge en almindelig stikkontakt i dit hjem for at kunne gøre det. Det kan tage op til 18 timer og 48 minutter at lade bilen op på den laveste 2,3 kW-forbindelse.